Home KRYESORE Art poetik… Nga Jorge Luis Borges

Art poetik… Nga Jorge Luis Borges

Përktheu Elona Caslli

Të shikosh lumin që përmban kohën dhe ujin

dhe të sjellësh ndërmend se koha është një lumë tjetër,

ta dish se njerëzit humbasin si lumi

dhe fytyrat rrjedhin si uji.

Ta ndjesh se përbujtja  është  një gjumë tjetër

që ëndërron të mos ëndërrojë

dhe vdekja që ka frikë nga mishi ynë

është ajo vdekje e përnatshme

që quhet gjumë.

Jorge Luis Borges

 

 

 

Share: