Home KRYESORE Gjithë Evropa nën “kërcënimin” e Rusisë, alarmohet NATO

Gjithë Evropa nën “kërcënimin” e Rusisë, alarmohet NATO

Një sistem raketash ruse që mund të godasin Europën në një kohë të shkurtër janë një “shqetësim serioz”, ka paralajmëruar NATO.

Sipas Telegraf, NATO tha se kontinenti europian mund të jetë objektiv i raketave ruse të ndaluara nga një marrëveshje e “Luftës së Ftohtë”.

Sipas traktatit të vitit 1987, as SHBA-të dhe as Rusia nuk lejohen të “zotërojnë ose të prodhojnë” raketa me një gamë midis 500 km dhe 5.500 km.

Dhe sipas mediave të huaja, shumica e qyteteve kryesore në Europë, si Parisi, Roma dhe Berlini, janë brenda asaj rreze, duke i vënë ata në rrezik të një sulmi me raketa.

Por, Kremlini ka mohuar të ketë armë që shkelin marrëveshjen, të quajtur Traktati i Forcave Bërthamore të Mesme Intermediate të vitit 1987.

“Aleatët kanë identifikuar një sistem raketash ruse që ngre shqetësime serioze.

NATO i kërkon Rusisë që të adresojë këto shqetësime në një mënyrë të konsiderueshme dhe transparente dhe të angazhohet në mënyrë aktive në një dialog teknik me SHBA-të.

Sjellja e Rusisë ngre shqetësime serioze”, citohet të ketë thënë Kay Hutchinson, i dërguari i SHBA në NATO, në një deklaratë të veçantë./Pasqyrimi.com

Share: