Home KRYESORE Në emër të tij Nga Diana Skrapari

Në emër të tij Nga Diana Skrapari

Versioni anglez

(Dedikuar Priftit Jerzy Popieluszko, që u vra nga agjentura sekrete polake në kohën e komunizmit në Poloni)

Në një dimër të ftohtë,

Në një vend të lidhur me zinxhirë,

Ai predikoi lirinë,

Ai mbolli në zemra mirësinë.

Jerzy përhapi kudo

Fjalën e Shenjtë,

Në atë të harruarin vend,

Ku urrejtja dhe ligësia

Kishin lëshuar rrënjë.

Një shkretërirë vuajtjesh

Pa dashuri,

Ishte Polonia e tij,

Ai theu skllavërinë

Dhe u ktheu njerëzve lirinë.

Por ata nuk mund të duronin

Dritën që ai solli,

Ata e torturuan barbarisht,

Por Ai u ringjall porsi një Krisht.

Errësira ku ata e mbytën,

U verbua nga drita,

Dhe sot e kësaj dite,

Emri i tij kujtohet,

Si shpëtimtar,

Ai flijoi shpirtin e tij,

Që njerëzit të njihnin Dashurinë e Hyjit.

 

 

Share: