Home KRYESORE Zëri yt nuk mbërrin atje… Nga Irma Kurti

Zëri yt nuk mbërrin atje… Nga Irma Kurti

S’e di nëse do t’i kthehesh kësaj historie
ashtu si një libri kur sërish e shfletojmë,
nëse padashur do të të shpojnë gjembat,
teksa lulet dhe pranverën kërkon tek ajo.

A thua do të të ngrohë si diell kujtimi saj,
do duash ta rijetosh me mendje çdo stinë?
Apo dielli do të duket i ftohtë e i zbehtë
ashtu siç ndodh kur fshehur pas reve rri.

Do të ndiesh mall, dashuri a boshllëk,
apo do të ngjajë veç një histori e harruar,
do të më kërkosh në vargjet që kam lënë,
o do t’i quash të trishta, do i flakësh tutje?

Nëse do të më dëshirosh ashtu si atëherë,
zemrën e trupin me njëri-tjetrin ta ndajmë,
ndoshta për një çast do harrosh ku gjendem,
me siguri do t’më thërrasësh me zë të lartë.

Do kalojnë minuta e ti do të shqetësohesh
për mua, që në takime s’vonohesha kurrë.
Mjegulla dalëngadalë do nisë të rrallohet
e vuajtja të gjitha mendimet do t’i mundë.

Do të kujtohesh që jam larg, në parajsë,
të kisha thënë: “Për mua mos u trishto”,
ka mundësi zëri yt nuk mbërrin gjer atje
e asnjë mjet transporti tek ti s’më sjell dot

Share: