Home KRYESORE Je dehja ime… Nga Nazim Hikmet

Je dehja ime… Nga Nazim Hikmet

Përktheu Elona Caslli

Je dehja ime
dhe dehja ime nuk ka kaluar.
Nuk mund të zhdehem vetë
dhe nuk dua të zhdehem.
Koka ime e rënduar
Gjunjët e mi të gërvishtur,
plaçkat e mia me baltë.
Shkoj drejt dritës që shkëlqen dhe shuhet
duke u lëkundur, duke rënë dhe duke u ringritur.

Share: