Home KRYESORE Kujdes! Telefonat “Android” ju spiunojnë!

Kujdes! Telefonat “Android” ju spiunojnë!

Nëse keni një telefon me sistem operimi “Android”, atëherë ju mund të jeni në mes të 700 milionë përdoruesve, telefonat e të cilëve dërgojnë në mënyrë të fshehtë gjithë të dhënat tuaja në Kinë.

Ekspertët janë shprehur se mbi 700 milionë pajisje të tilla dërgojnë pa dijeninë tuaj dhe automatikisht çdo 3 ditë të gjithë mesazhet tuaja, historikun e telefonave, listën e kontakteve, historikun e vendndodhjes dhe gjithë të dhënat e aplikacioneve të instaluara në Kinë.

Fillimisht ky zbulim është zbuluar nga ekspertët e sigurisë “Kryptowire” në vitin 2016 që u raportua edhe nga “New Yorl Times”, dhe që është përforcuar së fundmi.

Ata thonë se kjo është vërejtur te të gjitha pajisjet sistemi i të cilave përditësohet nga kompania kineze “Shanghai AdUps Technology”. Markat e telefonave që kjo kompani u ofron shërbimet e saj janë kryesisht ato kineze, si ZTE dhe Huawei./opinion.al

Share: