Home KRYESORE Veliaj i gatshëm të tërhiqet nga projekti paraprak i teatrit te ri?

Veliaj i gatshëm të tërhiqet nga projekti paraprak i teatrit te ri?

Duket se kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj, ka marrë “lejen” e duhur nga kryeministri Rama, për të bërë hapa pas në negociatat me artistët e Teatrit Kombëtar dhe bashkësinë e aktorëve të interesuar.

“Do bëjmë çdo gjë në marrëveshje me ju!” tha ndër të tjera Veliaj ne krahe te ministres se Kultures Mirela Kumbaro e cila gjate gjithe diskutimi me komunitetin e artsiteve ndejti si asistente ekryetarit te bashkise se kryeqytetit.

Ndoshta është një tërheqje taktike, por me sa duket kryeministri i ka lënë dorë të lirë Veliajt, që të studiojë situatën psikologjike të artistëve, pasi duket se ai është i trembur nga përplasja e e drejtëpërdrejtë me artistët e bashkuar…

Ndoshta edhe dinamizmi i vete politikanit Vaeliaj e cili arriti te kontrolloje sallen e mbshur plote me artiste dhe aktvisite ku nuk munguan edhe debatit midis vete komunitetit artistik te cilet debatuan me njeri tjetrin.

Tashme opinioni e di mire qe vete Komuniteti teatror nuk eshte edhe aq soldi ne lidhje me presketiven e Teatrit Kombetar, sic eshte i restauruar apo Teater i Ri dhe shume funsional…

Share: