Home KRYESORE Virusi i ri seksual që do të përhapet me shpejtësi

Virusi i ri seksual që do të përhapet me shpejtësi

Një infeksion i rrallë i transmetuar seksualisht (STI) mund të shkaktojë një “emergjencë të shëndetit publik” brenda 15 vjetëve nëse nuk merret seriozisht, ka paralajmëruar Shoqata Britanike për Shëndetin Seksual dhe HIV (BASHH).

Bakteri Mycoplasma Genitalium (MG) aktualisht ndikon vetëm 1-2 për qind e njerëzi, por BASHH paralajmëroi në një grup të ri të udhëzimeve se mund të bëhet rezistent në 15 vjet nëse testimi dhe trajtimi i duhur nuk arrihet të ofrohet nga shërbimet shëndetësore lokale .

MG mund të shkaktojë inflamacion të organeve riprodhuese për gratë, i cili mund të çojnë në infertilitet. Simptomat gjithashtu përfshijnë dhimbje gjatë seksit dhe gjakderdhje post-koitale.

Për burrat ajo shkakton inflamacion të uretrës dhe mund të çojë në shkarkime ujore nga penisi.

Dr Peter Greenhouse, një konsulent seksual në Bristol dhe anëtar i BASHH, i tha BBC, “kjo është një tjetër arsye e mirë për të paketuar prezervativët për pushimet verore – dhe në të vërtetë t’i përdorni ato”.

Udhëzimet tregojnë se njerëzit mund të testohen për MG përmes testit të amplifikimit të acidit nukleik (NAAT).

Ekziston gjithashtu shqetësim se STI mund të rezistojë ndaj antibiotikëve nëse nuk trajtohet si duhet./oranews/

Share: