Home Ja Pse Shqiperia nuk behet si Zvicera Vettingsat me shumë standarde! Nga Flamur Vezaj

Vettingsat me shumë standarde! Nga Flamur Vezaj

Nga Flamur Vezaj

Prej kohësh po ndjek “Vetingsat” dhe po çuditem me disa vendime! Kam lexuar e ndjekur thuajse të gjithë këta të “gjykuarit” dhe shkrimet që janë bërë nga kolegët në media në Shqipëri!

#Anëtarët e KPK ose “Vetingsat” për disa gjyqtarë e prokurorë kane hyrë duke kontrolluar edhe lagjen e jo vetëm të afërmit! Për disa të tjerë është bërë vetëm një “hetim” siperfaqësor për të thënë që u kontrolluan! Ndërsa për disa, që fatkeqësisht e kaluan “vetingun” edhe pse u gjetën me mjaft shkelje, nga vetë ata dhe të afërmit e tyre përsëri ia hodhën lumit! E nga krahasimi i të gjithë këtyre të dhënave të publikuara apo qëndrimet e mbajtura nga “vetingsat” fatkeqësisht më rezulton se nuk po ndjekin një standard por disa standarte! #Une jo në një rast, por në shumë, kam konstatuar se anëtarët e “vetingut” nuk po mbajnë një qëndrim për raportet e ILDKPKI-së! Diku merret i mireqenë (besuar) raporti i ILDKPKI-se, tek ndonjë personazh merret pjesërisht i mireqenë dhe diku nuk merret fare parasysh! Në disa vendime KPK edhe pse ka konstatuar shkelje, persëri kanë dhënë vendime pozitive sidomos për disa personazhe që njihen nga koleget e mi si persona plastelinë, që kanë dhënë (marrë) vendime absurde (si prokurore e gjyqtare) e përsëri janë në rresht të triumfatorëve!

E janë shkarkuar disa që jetojnë në apartamente parafabrikate e që në sistem i njohin të gjithë si korrekt, si rasti prokurores Besa Nikhasani, prokurorit Gent Trenova, gjyqtarit Fatmir Hoxha e prokurorit Dritan Rreshka! Pavarësisht vendimeve për këta peronazhe, që unë gëzoj respekt edhe pse disa prej tyre nuk i kam takuar kurrë, “vetingsat” nuk mund të justifikojnë punën e tyre!

Shikoni disa nga personazhet që kaluan “Vetingun”, pa hyrë për të gjithë po këta të fundit si Xh.Zaganjori, A.Malaj etj, qe edhe pse me probleme në pasuritë e tyre apo të afërmit, përsëri emrat e tyre kaluan tek njerezit e ndershëm! Kjo nuk është e DREJTË!!!

#E per këtë, e shumë arsyetime të tjera, mendoj se KPK-ja nuk është standardizuar por vepron sipas tekave apo gjykimeve momentale (duke mos hequr dyshimin se vepron edhe mbi bazë të porosive politike)!

Share: