Home KRYESORE Gazetari i njohur tregon rastin “Detja” qe mund te ishte banore e...

Gazetari i njohur tregon rastin “Detja” qe mund te ishte banore e Astirit dhe eshte ne Kanada me disa shtepi!

Detja dhe “Astiri”! Nga Ilir Kadia

Ajo mbaroi gjimnazin me të tëra notat dhjeta!Rregulli ish se fakultetin mund ta zgjidhte vetë! Ëndërroi mjekësinë por e çuan në ekonomi bujqësore se…”kleçkë” në biografi!

Punoi fort çerek shekulli bashkë me burrin për një ëndërr:të kishin shtëpinë e tyre ku të rrisnin dy fëmijët, vajzën dhe djalin!

Shqipëria nuk u dha mundësinë! Shkuan në Kanada! Atje punon shumë, fiton shumë dhe… ka disa shtëpi! Por Shqipërinë e do shumë dhe nuk lë rast pa ardhur! E megjithatë!

“Po të kisha shtëpinë time nuk do e kisha lënë Shqipërinë!”-më tha Detja dje para se ikte për në Kanada. “Të gjitha ëndrrat, edhe pse njëzet vjet larguar i shoh me Tiranën.”

Fëmijët dua ti martoj me shqiptarë!
Po “Astiri”?! Ç’hyn ai këtu?

Kaq, afërsisht sa vite ka Detja në Kanada aq kanë banorët e tij të ardhur nga pjesët e tjera të Shqiperisë në Tiranë. Ndërtuan shtëpitë me mund e djersë në toka ku mbilleshin perime, lindën e rritën fëmijë, votuan gjithmonë për atë parti që u premtonte legalizimin e shtëpive dhe….!

Tani do ja prishin se duhet zgjeruar rruga! Në vend të legalizimit dhe pastaj dëmshpërblimin u premtojnë… gishtin më gojë! Dhe ashtu me gisht në gojë duke hedhur teserat e Partive në kanal… drejt Kanadasë!

Atje Detja shtëpitë e saj premton tua japë me qira më të ulët! Se i ka patriotë! Por… vetëm kaq!

Share: