Home KRYESORE Liderët e Shoqërisë Civile kërkojnë “Përhapjen e një kulture të paqes”

Liderët e Shoqërisë Civile kërkojnë “Përhapjen e një kulture të paqes”

Më 19 shkurt, Samiti i Paqes te Liderëve të Paqësorit do të mbahet në Parlamentin e Uellsit të Ri Jugor, organizuar nga një OJQ ndërkombëtare e paqes me status konsultativ nën ECOSOC të OKB-së, me emrin Kultura Qiellore, Paqja Botërore, Restaurimi i Dritës (HWPL).

Ky samit ka temën e “2019 vit Paqësor: Përhapja e Paqes Përtej Etnicitetit dhe Kufijve” me pjesëmarrësit duke përfshirë udhëheqësit politikë të shteteve anëtare të PIF dhe përfaqësuesit e HWPL përfshirë Kryetarin Man Hee Lee, një aktivist korean i paqes dhe veteran i Luftës Koreane.

Pjesëmarrësit do të diskutojnë Deklaratën e Paqes dhe Ndalimin e Luftës (DPCW) për të promovuar një kulturë të paqes në rajonin e Paqësorit.

Kujtojme qe DPCW u hartua nga HWPL dhe ekspertët ndërkombëtarë të ligjit, po ashtu edhe zyrtarë te Kombeve të Bashkuara për të vendosur paqen si një normë globale përmes bashkëpunimit ndërkombëtar dhe pjesëmarrjes aktive të qytetarëve dhe, të sigurojë realizimin e të drejtave për zhvillimin e kombeve në përputhje me Synimet e Zhvillimit të Qëndrueshëm të OKB-së (SDGs )

Sipas HWPL, së bashku me partneritetin strategjik me Bashkimin Afrikan (AU) nëpërmjet një Memorandumi të Mirëkuptimit me Parlamentin Pan-Afrikan (AAP) në AU për bashkëpunimin ndërkombëtar në ndërtimin e paqes, samiti i paqes pritet të marrë më tej mbështetje nga qeveritë dhe udhëheqësit socialë në Azi- Vendet e Paqësorit.

“Qasja jonë ndaj Paqes ka themelin në fuqinë e njerëzve. Rreth 1.73 milionë njerëz, 631 ngjarje në 176 vende, kanë marrë pjesë në fushatën e Paqësimit të Ligjshëm për të mbrojtur DPCW dhe për t’u diskutuar nga shtetet dhe organizatat ndërkombëtare, për të rritur ndërgjegjësimin e ndërtimit të paqes nga shoqëria civile dhe, në fund të fundit, të promovojë një kulturë të paqes përmes pjesëmarrjes te njerëzve që tejkalojnë gjuhën, etninë, kulturën ose kufirin kombëtar “, tha Ian Seo, Drejtor i Përgjithshëm i Departamentit të Marrëdhënieve me Publikun, HWPL.

Share: