Home KRYESORE Mëmësia është shenjtëri dhe jo punë detyruese që jepet për ndëshkim...

Mëmësia është shenjtëri dhe jo punë detyruese që jepet për ndëshkim , o ti njeriu pa mend!

Nga Nora Malaj

Çdo gjë do kisha pranuar nga ky burri që bënë sikur na drejton, po që të përçmojë e talli edhe mëmësinë këtë , nuk e kisha parë , as lexuar as dëgjuar ndonjëherë , vetëm në historitë dhe ngjarjet makabre , të genocideve ! Sot kjo ndodhi kur KM foli në Prenjas , atje ku kryetare bashkie është zonja Rira , që para pesë ditësh u bë nënë për herë të dytë me një vajzë , që gëzon shendet të plotë. “Krimi “i vetëm që bëri zonja Rira është se solli në jetë krijesën më engjellore , dhe nuk mundi të pres KM , në pseudodialogun e radhës, se ishte lehonë???!! Për këtë në ligjërimin e tij , u ndëshkua mamaja dhe bebja e vogël . ( Harroj që me Mirandën , ndonëse është kryetare Bashkie , t’i sillte çekun e radhës për bebe , siç do të bente në ndonjë rast tjetër . Po jo . Miranda dhe bebja duhen ndëshkuar qe nuk e pritën. Sa turp !
Po ku di ti , o ditëzi e punëzi ,se çdo të thotë të sjellesh në jetë një njeri… Po ku di ti e ku kupton , ti se e vetmja kryevepër njerëzore që është në shërbim të njerëzimit ,është lindja e një femije , i cili është edhe bekimi më i madh që të jep Perendia..
Po ku di ti se c’është rritja e një fëmije ,që gjetsh belanë…
Për ty ekziston vetëm një fjalë, kolltuku yt , Sot me fjalët që the ti nuk fyeve Mirandën , po ti fyeve , çdo grua e vajzë , cdo nene e gjyshe , hodhe poshtë të gjitha ato ligje që me aq mund e djersë , ditë e netë pa gjumë , i kemi bërë për të ndërtuar një shoqëri me vlera , duke i dhënë vlerësimin e merituar gruas , e duke e larguar sa më shumë nga gjuha sekste . Po ti je ti , sado që të hiqesh sikur je ndryshe , pasi koncepti yt për gruan është koncepi i kurtizaneve . Sot bëre faj të madh !
Të jesh nëne, të lindësh vajzë e të jesh grua është vlerë e bekim !
Sot tregove që je palo burre e frikacat… Mëmësia nuk është punë detyruese , që jepet për ndëshkim, po është motivi kryesor i jetës , për t’u dhënë fëmijëve tanë një jetë të sigurt dhe të qetë! Kujdes , me karrierën e grave dhe vajzave të Shqipërisë! Ato nuk janë kurtizanet e tua, po janë vlera e kombit dhe të familjes shqiptare! Mos i prekë gratë dhe qumshin e gjirit të tyre , se gruaja që tund djepin, përmbysur ka dhe shtetin! Gratë dhe vajzat e ketij vendi , janë heroinat që me mish dhe shpirt , mundohen që ta bëjnë kete vend të jetueshëm ! Sot përfundimisht tregova që tashmë je në buzë të greminës , fole si diktator, derisa u more me bebet e pafajshme e nënat lehonë! Zoti pastë mëshirë për ty dhe fundin tënd !

Share: