Home KRYESORE Neranxi: Biznesi eshte me i forte se nje pushtet i korruptuar.

Neranxi: Biznesi eshte me i forte se nje pushtet i korruptuar.

SOS, te bashkohemi qe ti tregojme ketij shteti te korruptuar, se biznesi eshte me i forte se ai!

Nga Nikollaq Neranxi *

Te nderuar tregtare, sipermarres te vegjel, te mesem dhe te medhenj! Ne cilesine e Kryetarit te Shoqates per Mbrojtjen e Tregtareve dhe Tregut te Shqiperise, dhe si sipermarres i nje biznesi Vip prej 28 vitesh, bej thirrje te mblidhemi ne nje takim urgjent!

Situata qe po kalojme eshte kritike. Renia e konsumit si pasoje e varferise qe po thellohet per dite, si dhe e largimit masiv te shqiptareve, e ka sjelle biznesin e ndershem, formal dhe qe nuk eshte klient i pushtetit, ne kushtet e mbijeteses.

Ketij problemi kaq te madh, i shtohet edhe fakti se institucionet shteterore po sillen si gjobevenes. Na behen per dite padrejtesi dhe nuk kemi ku te ankohemi! Behen perdite ligje si te na falimentojne dhe nuk kemi gjykate ku te ngrejme nje padi .

Gjykata Kushtetuese dhe Gjykata e Larte nuk funksionojne! Ne keto kushte ekstreme, ne si sipermarres duhet te bashkohemi dhe te marrim vendime, qofte edhe esktreme, per te shpetuar punen tone qe e kemi ngritur me djerse dhe qe kerkojne te na e shkaterrojne qellimisht! Forca jone eshte me e madhe se intrigat e pushtetit ndaj nesh!

*Nikollaq Neranxi, Kryetar i Shoqates per Mbrojtjen e Tregtareve dhe Tregut te Shqiperise

Share: