Home KRYESORE Për Kishë të Laçit! Nga Albert Nikolla

Për Kishë të Laçit! Nga Albert Nikolla

Kur isha i vogël rastiste që nëna më merrte me vete për ndonjë shtegtim gjysëm të fshehtë në Kishën e Shna Ndojit në Laç! Rreth fillimviteve 80-të komunizmi e toleronte paksa këtë shtegëtim!

Njohuritë e mia fetare ishin tejet të reduktuara dhe përkushtimi fetar i prindërve më kishte bindur që ka Zot, por dinamikat e marrdhënieve Zot – besimtar i shihja si misterioze dhe unike!

Të pafetë më dukeshin, veçse të këqinj edhe budallenj që nuk kuptonin ekzistencën e Zotit!

Një dialog gjatë një prej atyre shtegëtimeve ma përforconte më shumë këtë ide:

  • Cubi afër Kishës së Laçit: ku po shkoni?
  • Nëna ime: në Shna Ndue me e falenderue që i kam fëmijët shëndoshë e mirë!
  • Cubi: po ato lekë në dorë ku do i çosh?
  • Nëna: du me i lanë te gjurma e Shna Ndoit?
  • Cubi: mi jep mua se i vendos unë!
  • Nëna ime: përnjimend? Mos ban lojna me punët e Zotit!
  • Cubi: mos kij merak! Po të baj be për Kishë të Laçit!
Share: