Home KRYESORE Amazona Hajdaraj nje shembull pozitiv

Amazona Hajdaraj nje shembull pozitiv

Amazona Hajdaraj ka lindur me 23 qeshor 75 ne Shkoder. Ne 92 nje vit para se te mbaroje studimet per arsim ne pedagogjike emigron ne Itali.

Shkruan, poezi, tregime te shkurtra ne dy gjuhe, ne italisht dhe shqip. Eshte fituese e cmimit Film Festival ne konkursin nacional “Lingua Madre” ne itali me tregimin “E dashure Nene” publikon po ne itali tregimin “Trendafili i Bardhe” ne vellimin me 12 autore “Une e dua veten” mbi dhunen ndaj grave.

“Aventurat e Fiorit” eshte libri i saj i fundit. Liber per femije i publikuar nga shtepia botuese “La strada per Babilonia” . Libri eshte shkruar nga autoria italisht, perkthyer ne gjuhen Shqipe nga Sabina Darova, dhe se shpejti do jete ne tregun shqiptar.

Ne librin e saj te fundit “Aventurat e Fiorit ” i prezantuar ne disa qytete te Italis , Hajdaraj tregon se, “ Fiori eshte nje qen qe jeton ne amerike . Per arsye pune padroni i tij amerikan trasferohet ne shqiperi .

Nepermjet kafsheve, autoria ve ne dukje ndryshimet kulturore te shoqerise sot, e prek tema te rendesishme siç jane, itegrimi, rendesia e miqesise dhe mbrojtja e natyres.

Share: