Home KRYESORE BIRIT QË SE LINDA KURRË!

BIRIT QË SE LINDA KURRË!

Nga Alba Huta

Bir!
Shpirt, që desha aq shumë të ishe këtu me mua sot.
Qëkur më gërryente ndjenja e amsisë
ndër damarët prej gruaje, të doja bir.
Të doja aq shumë, saqë kur merrja vesh për motrat e tua,
zemra me zvogëlohej gati në të humbur.
Edhe ajo zemër që mbetej,
e vockël fare, për momentin bëhej gur…

Pendohem sa s’ka ku të shkojë për këtë dashuri të verbër,
në limitet e varesisë prej teje, pendohem fort.
Por mësova të të harroj shumë shpejt, prej motrave të tua.
Ato janë dritë e patjetërsueshme në sytë e mi.
Jane dritë e kupton, dritë, dashuri.

Mos u trishto!
Tek secila prej tyre ka nga një tipar tëndin
që e veshin shpesh.
Janë të forta.
Janë të zonjat e vetes
e do jenë edhe më mirë në këtë botë
ku shpesh vajzat dhe gratë nuk janë aq të forta sa duhet.
Ato kanë veshur rrobën e pavarësisë prej pushtetit mashkullor.
Ti i mësove, me mungesën tënde.
Bota është e tyre.

Bir, Po të lë të lirë
Po të le të shkosh tek një tjetër nënë,
tek një nënë që ka nevojë më shumë se unë.
Ne jemi shumë mirë…

Share: