Home Gjeo-Ekonomia Kurti: S’do lejojmë Jugosllavinë IV, Kosova dhe Shqipëria si dy Gjermanitë

Kurti: S’do lejojmë Jugosllavinë IV, Kosova dhe Shqipëria si dy Gjermanitë

“Nuk duhet ta lejojmë Jugosllavinë e katërt”

Kështu është shprehur kreu i lëvizjes Vetëvendosje Albin Kurti ndërsa pyetet për Shengenin Ballkanin në një emision televiziv.

Sipas tij Serbia ka pasur qëllim Jugosllavinë e 4-ët.

 “Serbia është e angazhuar për të krijuar një platformë të re për Serbinë e madhe.

Serbisë i nevojitet një platformë për t’u zgjeruar dhe Jugosllavinë e katërt nuk duhet ta lejojmë, është synimi i Serbisë.

E kanë kuptuar që në procesin e Berlinit nuk e bëjnë dot prandaj ne duhet të jemi të kujdesshëm.

Janë gabim krahasimet që janë bërë, Franca me Gjermaninë dhe shqiptarët me serbët se ata i kanë rregulluar kufijtë.

Duhet të jemi të kujdesshëm, do ndërtojmë republikën e 3-të të Kosovës. Kosova dhe Shqipëria duhet të bëhen si dy Gjermanitëka thënë Kurti.

j.l./ dita

Share: