Home KRYESORE Debat te ‘Media’, Marku ‘detyron’ Kumbaron të largohet nga mbledhja

Debat te ‘Media’, Marku ‘detyron’ Kumbaron të largohet nga mbledhja

Është shoqëruar me debate dhe tension senaca dëgjimore me përfaqësues nga Fakulteti i  Gazetarisë, në Komisioni për Edukimin dhe mjetet e Informimit Publik , për projektligjet e Qeverisë  për mediat audiovizive  dhe për mediat elektronike.

Profesori i shkencave të komunikimit Mark Marku e ka cilësuar ligjin e propozuar nga qeveria si një turp. Ai theksoi se ky ligj tenton shtypjen e lirisë së medias madje edhe nga pikëpamja formale tha ai ky ligj është ‘qesharak’.

Marku i kujtoi anëtarëve të komisionit se ky ligj është kundërshtuar nga 15 organizata si edhe nga Përfaqësuesi i Lirisë së Medias në OSBE, Harlem Desir. Ai e quajti paradoksal faktin që 12 deputetë vijojnë të këmbëngulin për miratimin e këtij ligji megjithëse ‘i ka të gjithë kundër’.

“Ai që e ka bërë këtë ligj të ketë turp pasi është një injorant total në fushën e mediave. Prej 30 viteve edhe një qytetar i thjeshtë e di që media nuk quhet media e shtypur por shtypi i shkruar. Media e shtypur i ka folur Frojdi, pra ju doni të shtypni median me këtë ligj, ai që e ka shkruar është injorant” tha Marku.

Ai shtoi më tej se përfaqësuesit e mediave do të bëjnë rezistencë edhe nëse ky ligj kalon dhe i kujtoi anëtarëve të komisionit rastin e vitit 1994 kur një ligj që kufizonte lirinë e mediave u miratua por më pas u detyrua të shfuqizohet nga rezistenca e aktorëve mediatikë.

Ndërsa Mark Marku ishte duke argumentuar qëndrimin e tij, deputetja Mirela Kumbaro fliste me anëtarët e komisionit dhe kjo gjë nuk shkaktoi një debat mes tyre.

Mark Marku:  Trego pak edukatë se je dhe pedagoge.

Mirela Kumbaro: Të lutem zoti Marku trego etikë.

Mark Marku:  Oj gocë s’kam ardhur në furgon… Po deshe dëgjo, po deshe ik.

Mirela Kumbaro: Qetësohu zoti Marku…

Mark Marku:  Më duket vetja sikur jam në furgon, ne flasim ju bëni muhabet.  E keni bërë parlamentin si furgon dhe doni të na bëni ne ju..

Mirela Kumbaro: Qetësohu dhe ruaj etikën…

Mark Marku:  Për turp…

Mirela Kumbaro: Qetësohu dhe ruaj etikën…

Mark Marku: Mos më bërtit mua..

Fatjona Dhimitri: Vazhdoni zoti Marku..

Mark Marku:   Trego edukatë, edukatën e ke të detyruar.

Mirela Kumbaro: Qetësohu dhe ruaj etikën të lutem

Mark Marku: Po fole, unë do ngrihem dhe do i bëj thirrje dhe kolegëve të mij të ikim..

Mirela Kumbaro: Mund të ikni, jeni të lirë ta bëni..

Fatjona Dhimitri: Mund të largoheni ju zonja Kumbaro s’ka përse të largohen të ftuarit.

Mark Marku: Po e bën këtë seancë sikur jemi në furgonin e linjës Tiranë-Vorë.

Mirela Kumbaro: Mungesë totale ektike. Ruaj etikën…

Mark Marku: Ju s’keni as etikë dhe as integritet. Jeni punëtor të një njeriu që thotë se do të shkelë lirinë e medias.

Mirela Kumbaro largohet nga salla e Komisionit. /Opinion.al

Share: