Home KRYESORE Ambasadori amerikan nga nesër, tri dite rresht do te qëndrojne ne Luginën...

Ambasadori amerikan nga nesër, tri dite rresht do te qëndrojne ne Luginën e Preshevës

Preshevë, 20 janar -Ambasadori i SHBA-ve Anthony F. Godfrey do të jetë në Luginen e Preshevës per tri nje vizite tre ditore due filluar nag neser (21-23 janar ) njofton agjecia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar ambasadës amerikane në Beograd.

Ambasadori amerikan ben 500 km (Beograd-Presheve)per diskriminimi i shqiptareve ne Serbi

Situata politike, ekonomike ne vacanti diskriminimi dhe eksodi i shqiptareve etnik ne komunat shqiptare ne Medvegjë, Bujanoc dhe Presheve Ambasadori do te jete qëllimi i kesaj vizite e ambasadorit amerikan Anthony F. Godfrey, ka mesuar agjncia e lajmeve “Presheva Jonë.

Gjate qnedrimit ne Luginee  Presheves ambasadori amrikan  do të takohet me perfaqesiuesit shioptare te Lugines se Presheves, perfshire ketu edhe kryetarët e bashkive, biznese dhe udhëheqës të tjerë të rajonit, përfshirë ketu edhe kreun e KKSH-së Ragmi Mustasa, is dhe përfaqësues të Trupit Koordinues të Qeverisë për komunat e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se gjate qendrimit ne Lugine, ambasadori amerikan z.Godfrey do te takoj keta lidere: Sami Salihu, Muharrem Salihu, Shaip Kamberin, Shqiperim Arifin dhe Ragmi Mustafen nga KKSH.

Ambasadori Godfrey do të vizitojë Qendrën e Pritjes për Migrantët ne Preshevë dhe më 23 janar ai do të dhurojë pajisje kompjuterike në Qendrën Studentore të Shkollës së Mesme Vranje.

Ai gjithashtu do të takoj qytetare te Lugines se Preshves vizitojë Baza Jugore për të mësuar më shumë rreth bashkëpunimit dhe ndihmës ekzistuese ushtarake midis SH.B.A. dhe Serbisë.

Share: