Home Gjeo-Ekonomia Lama: Pres te ndodhin ndryshime për dialogun pas emërimit te ri të...

Lama: Pres te ndodhin ndryshime për dialogun pas emërimit te ri të Grenell

Ish-ambasadorja kosovare e shpjegon se pse Grenell s’mund t’i mbajë tri poste

Ish-ambasadorja e Kosovës në Itali, Alma Lama ka komentuar mbajtjen e tri poste të Richard Grenell, pasi Donald Trump e emëroi si shef të inteligjencës në SHBA.

Sipas saj, posti i ri mund të jetë edhe me i fuqishëm përsa i përket influencës ne dialogun Kosove-Serbi, direkte apo indirekte. 

“Gjithsesi pres qe ne ditët e ardhshme gjerat te ndryshojnë”, ka shkruar ajo. 

 “Me emërimin e ri, Grenell është e pritshme te kthehet ne Uashington, dhe jo te qe droje ne postin aktual si ambasador i SHBA-se ne Gjermani. Posti si drejtor i shërbimeve inteligjente, është tepër i larte dhe i ndërlikuar. Presidenti Trump mund te caktoje një person tjetër për dialogun, ose mund ta lere këtë ne duart e Departamentit te Shtetit.

Besoj se me dy te dërguar te SHBA-se nuk ka qenë zgjidhje e mire, edhe pse interesi duket i madh për te mbërritur një marrëveshje te shpejte.

Posti i i tanishëm i Grenell mund te jete edhe me i fuqishëm persa i përket influencës ne dialogun Kosove-Serbi, direkte apo indirekte. Gjithsesi pres qe ne ditët e ardhshme gjerat te ndryshojnë.

Share: