Home KRYESORE Presidenti i Austrise udheton ne kembe! Po këta tanët?!

Presidenti i Austrise udheton ne kembe! Po këta tanët?!

Pse presidenti i Austrise mund te udhetoje ne kembe?

Nga Endri Shabani

Sepse eshte i sigurte qe askush nuk do i kerkoje llogari perse e ka hequr padrejtesisht nga puna.

Sepse eshte i sigurte qe askush nuk do e ndaloje t’i kerkoje nje pune per djalin apo per vajzen.

Sepse eshte i sigurte qe askush nuk do i kerkoje ndonje leje, licence apo tender.

Sepse eshte i sigurte qe askush nuk do i kerkoje llogari se si vodhi thesarin e shtetit, si vrau protestuesit ne bulevard, apo si vendosi te prishe teatrin e Vienes.

Po pse nuk ia kerkojne? Se jane popull i vetepermbajtur austriaket? Nuk besoj

Por presidenti i Austrise nuk ka pushtet te beje asgje nga keto me siper.

Institucionet ne Austri jane aq te fuqishme, dhe procedurat ligjore eaq te konsoliduara, sa pushteti i presidentit eshte i kufizuar vetem brenda shinave te ligjit.

Prandaj, nese i “shpetojme” kryetaret nga pushteti i pafundem qe kane marre, dhe ndertojme institucione, do iu japim mundesi te jetojne te lire ne kete qytet 😉

Share: