Home Approccio Italo Albanese Përfshirja e mësimdhënies së gjuhës shqipe në shkollat shtetërore italiane

Përfshirja e mësimdhënies së gjuhës shqipe në shkollat shtetërore italiane

Ariana Kosova Hoxha started this petition to European Commission and 3 others

Gjuha është pjesë e pandashme e identitetit të një populli. Zhvillimi i saj, e folura dhe promovimi vlerëson cdo njeri i cili integrohet në shoqëritë evropiane.

Sot më shumë se kurrë ndihet nevoja e mësimit të gjuhës shqipe në shkollat publike italiane tek fëmijët shqiptarë të cilët kanë të drejtën të flasin jo vetëm gjuhën italiane por edhe të të parëve të tyre.

Lidhja e mësuesve shqiptarë në Itali organizon këtë peticionin për mbledhjen e firmave të cdo qytetari që përkrah mësimdhënien e gjuhës shqipe në shkollat shtetërore italiane.

Conoscere la lingua materna vuol dire creare un bambino sicuro che diventa più accogliente verso gli altri, intergrandosi meglio e conservando un legame con il paese delle origini.

La lega degli insegnanti albanesi in Italia organizza la raccolta delle firme per richiedere l’insegnamento della lingua albanese nelle scuole pubbliche italiane.

https://www.change.org/p/european-commission-p%C3%ABrfshirja-e-m%C3%ABsimdh%C3%ABnies-s%C3%AB-gjuh%C3%ABs-shqipe-n%C3%AB-shkollat-shtet%C3%ABrore-italiane?recruiter=666495254&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
Share: