Home Gjeo-Ekonomia Aktivisti gjykon se Thaçi po bëhet kurban i luftës Trump – Europë

Aktivisti gjykon se Thaçi po bëhet kurban i luftës Trump – Europë

Nga Kastriot Çipi

11 qershor 2020: Trump i vendos sanksione Gjykatës Ndërkombëtare të Krimeve – GjNK (International Court of Crimes – ICC)

GjNK mbështetet fuqimisht që prej themelimit nga Fondacionet e Shoqërisë së Hapur – Soros.

Pro GjNK dhe kundër këtij qëndrimi të Trump është edhe Bashkimi Amerikan i Lirive Civile – BALC (American Civil Liberties Union – ACLU).

Në një financim të vetëm, Soros i ka paguar BALC 50 milion dollarë.

BALC i ka shpallur luftë Trump qysh ditën e zgjedhjes president.
Natyrisht BALC mbēshtet edhe protestën “Jetët e të Zinjve Vlejnë” (Black Lives Matter – BLM)

24 qershor Gjykata Speciale e Hagës akuzon Thaçin, duke provokuar takimin me Trump. Presidente e Gjykatës është bullgarja Jekaterina Trendafilova, ish-prokurore komuniste e Sofias dhe “mike” e vjetër e Sorosit, e njëjta që paditi edhe Ramush Haradinajn, pa ia provuar dot fajësinë, thjesht për të rrëzuar qeverinë.

Bëni detyrat e shtëpisë, të nderuar kolegë gazetarë. Mua m’u deshën vetëm 10 minuta për t’i gjetur këto fakte.

Share: