Home KRYESORE Presidenti propozon emrin e radhës për kreun e KLSH

Presidenti propozon emrin e radhës për kreun e KLSH

Pas letrës së dërguar nga kryetari i Kuvendit Gramoz Ruçi në lidhje me emrin për kreun e Kontrollit të Lartë të Shtetit, ka ardhur lëvizja e radhës së Presidentit Ilir Meta.

Mësohet se Meta ka propozuar emrin e Arben Shehut për postin e kryetarit të KLSH. Presidenti shprehet se Shehu i plotëson të gjitha kushtet dhe kriteret ligjore për t’u emëruar në këtë pozicion, si dhe është një kandidaturë me eksperiencë të gjatë në fushën e së drejtës dhe pedagogjisë.

Shehu vjen nga një eksperiencë 16 vjeçare si pedagog në fakultetin e Drejtesisë dhe  është i specializuar në Krimin e Organizuar dhe Krimin Ekonomik.

Meta thotë se mos plotësimi i pozicionit të Drejtuesit të Kontrollit të Lartë të Shtetit, rrezikon të çojë në cenim të ekuilibrit institucional të këtij organi kushtetues me përgjegjësi jetësore për financat publike.

10

Share: