Home KRYESORE Koreja e Jugut: Dhurimi i plazmës nga Kisha Shincheonji Lehtëson Zhvillimin e...

Koreja e Jugut: Dhurimi i plazmës nga Kisha Shincheonji Lehtëson Zhvillimin e Kurave për COVID-19

Koreja e Jugut: Dhurimi i dytë i plazmës nga Kisha Shincheonji Lehtëson Zhvillimin e Kurës për COVID-19

Më 27 gusht, mbi 1.000 anëtarë të organizatës fetare të quajtur Kisha Shincheonji e Jezusit morën pjesë në dhurimin e plazmës për kurimin e COVID-19.

Ky është raundi i dytë i dhurimit nga 27 Gusht deri më 4 Shtator në Daegu nga Shincheonji Church, një prerje e krishterë me 300,000 anëtarë në të gjithë botën.

Nën krizën e shkaktuar nga përhapja e përshkallëzuar e virusit, Kjo kryhet nën ftesën e autoriteteve shëndetësore në Korenë e Jugut, duke kërkuar që Kisha Shincheonji të bashkëpunojë për dhurimin e plazmës shtesë për zhvillimin e vaksinës.

Në fillim të këtij viti, rreth 4,000 raste të konfirmuara u gjetën në anëtarët e Kishës Shincheonji me shumicën e infeksioneve nga qyteti i Daegu, ndërsa shumica e tyre u rikuperuan nga virusi dhe pati 11 vdekje.

Sipas raportit nga Qendrat Koreane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (KCDC) dhe Kisha Shincheonji, 562 anëtarë të rikuperuar nga kisha u regjistruan për të dhuruar plazmë dhe 628 dhurim të përfunduar që nga 26 gusht përmes bashkëpunimit midis KCDC dhe Kisha Shincheonji. Numri i dhuruesve nga kisha do të jetë 1,700 kur donacioni të finalizohet në Shtator.

Duke u përballur me nevojën për “lehtësimin e zhvillimit të një kure përmes dhurimit plazmatik dhe provës klinike”, KCDC kërkoi një raund tjetër të një dhurimi në shkallë të gjerë nga anëtarët e Kishës Shincheonji në 24 Gusht.

“Me bashkëpunimin e qytetit Daegu, Qendra e Atletikës Daegu planifikon të sigurojë hapësirën dhe GC Pharma planifikon të sigurojë pajisjet dhe personelin e nevojshëm nga 27 gusht deri më 4 shtator.

Ne shprehim mirënjohjen tonë për njerëzit që morën pjesë në dhurimin e plazmës me dëshirë për të shpëtuar pacientë të tjerë pas shërimit. Ne në mënyrë të veçantë shprehim mirënjohjen tonë për anëtarët e kongregacionit të Shincheonji, qytetit Daegu për sigurimin e një vendndodhje dhe Kryqit të Kuq Korean, “tha Z. Kwon Jun-wook, Zëvendës Drejtor i KCDC në dy njoftimet e tij radhazi në 27 dhe 29 gusht.

Kërkimi dhe zhvillimi i trajtimit plazmatik të rikuperimit është duke u zhvilluar nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë nën Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies në bashkëpunim me Green Cross (GC) Pharma, një kompani bioteknologjike në Korenë e Jugut.

Në të njëjtën ditë, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) autorizoi një përdorim urgjent të plazmës rikuperuese për trajtimin e COVID-19. Ekspertët thonë se duhet të mblidhen më shumë të dhëna për të parë përfitimet e një trajtimi të tillë.

Sfidat kryesore të kërkimit të efektivitetit dhe zhvillimit të trajtimit plazmatik të rikuperimit vijnë nga furnizimi i kufizuar nga dhuruesit që duhet të rikuperohen nga virusi.

Kryetari Lee, Man Hee i Shincheonji inkurajoi dhurimin nga anëtarët. “Le të drejtojmë përpjekjet në dhurimin e plazmës në mënyrë që gjaku (plazma) e anëtarëve të kongregacionit të mund të përdoret për të kapërcyer COVID-19 për qytetarët dhe vendin”, tha ai në letrën e tij për anëtarët më 25.

Share: