Home Gjeo-Ekonomia Thaçi në Open: Pika për njohjen e Kosovës u hoq se nuk...

Thaçi në Open: Pika për njohjen e Kosovës u hoq se nuk pranoi Serbia…

Presidenti Hashim Thaçi i ftuar në emisioni “Open” ka folur rreth marrëveshjes së arritur më 4 shtator në SHBA mes Kosovës dhe Serbisë.

Sipas Thaçit marrëveshja është një arritje dhe një fitore e Amerikës dhe çdo fitore e Amerikës sipas tij është fitore e shqiptarëve.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi pranoi se në draft-marrëveshjen që ai ka pasur me vete në qershor, para se të tërhiqej për të shkuar në Gjykatën Speciale, ka qënë e shkuar edhe e ashtuquajtura pika 10.

Pjesë nga diskutimi në studion e Open:

“Kemi kërkuar që gjërat të lëvizin me dinamikën e SHBA dhe kjo ndodhi. Kemi pas skepticizëm se nuk po merren vendimet e duhura. Ajo që është me rëndësi është se ndodhi nën udhëheqjen e Trump dhe në Uashington.” tha Hashim Thaçi. 

A do e nënshkruanit ju këtë marrëveshje?

“Formalizimi është një produkt i një procesi që është negociuar prej dy vitesh. Kam diskutuar personalisht edhe me presidentin Trump. Gjërat kanë qenë publike për hekurudhat, autostradës  pozicionimin anti -terrorizmit.” 

Ju vet me 16 pikat që janë në marrëveshje do e nënshkruanit?

“Mbi 90%. Ishte pika 10 për njohjen e Kosovës. Zotimi jonë ka qenë të realizojmë aspiratën për njohje reciproke.”

A është e vlefshëm?

“Konsolidimi  i brendshëm. Njohja prej Izraelit. Është një akt dhe një proces i gjatë. Kemi pas një komunikim me Izraelin. Jam takuar me Netanjahun”

Pse jo pika 10?

“Sepse Serbia nuk e ka pranuar. Kjo ndodhet për tu bërë. Këtu ka fituar Amerika dhe aty ku fiton Amerika fiton edhe populli shqiptar.

Kush ju ka kthyer nga rruga?

“Drejtësia të mos ndërhyjë në politikë. Dhe politika jo në drejtësi. Kemi një historik të lirisë të Kosovës që lidhet me SHBA dhe rrugën e kanë pre por jo projektin”

A do e pranonit heqjen e pikës 10?

“Është çështje e diskutueshme. Mbetet për të punuar. Kjo marrëveshjes mund të mbyllej para dy vitesh,. Kjo është shtyrë për kaq kohë. E dini se çfarë akuzash kanë ndodhur. Këta njerëz. Për lajmet e rrejshme duhet të kërkojnë falje”

Top Channel

Share: