Home KRYESORE 🇺🇸 11 Dhjetori 2020, shenon hapin e pare ku mbare Globi...

🇺🇸 11 Dhjetori 2020, shenon hapin e pare ku mbare Globi i ka syte nga SHBA.

Nga Dritan Haxhiraj

Fillimi i vaksinimit masive te popullsise 🇺🇸 fale arritjeve te Pfizzer e Moderna, ku shkenca triumfoi eshte mesimi me i mire per çdo fushe te Dijes.

E para fushe eshte ajo Politike.
Kur shkenca flet politika terhiqet nje hap pas.

Kur Humanzimi do te dale nga ky makabritet , bota nuk do te jete me si ajo qe kemi njohur deri me sot.

Kjo pjese e botes, ku me miliona nderrmarje Perendimore leshuan per interesa perfitimi dhe arriten deri aty sa te vene ne diskutim dhe modelin e kapitalizmit siç e kemi njohur deri me sot, sigurishte qe çmimi do te ishte ky.

Kur filloi masakra humane ne Rajonin e Piemontes 🇮🇹 ne periudhen shkurt- mars 2020 spitalet kishin 100 maska profesionale ne magazina.

Jo 1000 maska. Jo… Ishin 100 maska per nje popullsi rajonale prej 4360000 banoresh.

Pa plan pandemie nga 2006, nje Itali me nje kulture per jeten njerezore qe nuk ka shok ne Europe.

Dhe kjo masaker ndodhi kudo ne Perendim, iken jete njerzish per 0,50€/ maska.

Shkenca i dha nje leksion te madhe sidomos politikes.

Degjoni mjeket me shume, po shume fare.

Jeta eshte nje.
Ate, jua ka dhene Zoti !

Share: