Home KRYESORE Ambasada gjermane jep njoftim të rëndësishëm për vizat

Ambasada gjermane jep njoftim të rëndësishëm për vizat

Ambasada Gjermane në Tiranë ka njoftuar se këtë të hënë është hapur sërish sektori i vizave dhe pasaportave.

Përmes një statusi në rrjetin social “Facebook”, ambasada thekson se numri i aplikimeve, që përpunohen çdo ditë, do të reduktohet dhe për pasojë do të ketë shtyrje të orareve dhe datave të aplikimeve.

Ambasada njofton se këto masa merren për të mbrojtur shëndetin e aplikuesve dhe të punonjësve për shkak të situatës së krijuar nga pandemia COVID-19.

Njoftimi i plotë

Prej ditës së hënë, datë 23 nëntor, Sektori i Vizave dhe Pasaportave është sërish i hapur. Por numri i aplikimeve, që përpunohen çdo ditë, do të reduktohet. Për pasojë do të ketë detyrimisht shtyrje të orareve dhe datave të aplikimeve. Personat e prekur nga këto masa do të njoftohen personalisht. Por kjo mund të kërkojë disa javë. Ndërkohë shpërndarja e pasaportave të pajisura me vizë vijon në segmentet e zakonshme kohore. Lutemi të mbahet në konsideratë, që deri në një njoftim të dytë nuk mund të bëhen legalizime. Këto masa merren për të mbrojtur shëndetin e aplikuesve/-eve dhe të punonjësve/-eve. Synimi ynë është ruajtja e sigurisë në shërbim dhe mundësisht shmang’ja e një mbylljeje të plotë të Zyrës së Vizave për shkak të rasteve Covid-19. Për këtë qëllim na duhet të marrim masat përkatëse. Lutemi për mirëkuptimin tuaj./ Opinion.al

Share: