Home Approccio Italo Albanese Conclusa la visita odierna del Ministro degli Affari Esteri e della Cooperazione...

Conclusa la visita odierna del Ministro degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale, Luigi Di Maio, in Albania.

🇦🇱| Sapo ka përfunduar vizita e sotme e Ministrit të Punëve të Jashtme dhe të Bashkëpunimit Ndërkombëtar, Luigi Di Maio, në Shqipëri.

Mbledhja dypalĂ«she me Ministren e DrejtĂ«sisĂ« sĂ« RepublikĂ«s sĂ« ShqipĂ«risĂ«, Etilda Gjonaj u ndoq nga Tryeza e RrumbullakĂ«t me temĂ« “Lufta ndaj korrupsionit dhe reforma nĂ« drejtĂ«si – shtysa pĂ«r rritjen ekonomike tĂ« ShqipĂ«risĂ«”.

Ministri pati, në vijim, një takim me Kryeministrin e Ministrin për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Edi Rama në fund të të cilit u nënshkrua Deklarata e përbashkët për ngritjen e një Komiteti mbi investimet. Vizita vijoi me takime me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta dhe me Drejtuesin e Partisë Demokratike të Shqipërisë, Lulzim Basha.

Ministri Di Maio përmbylli vizitën e tij të sotme në Shqipëri me një vizitë në Shkollën Italiane në Tiranë, gjatë së cilës pati mundësinë të vlerësojë punën e shkollës në promovimin e kulturës dhe gjuhës italiane në Botë, si edhe të shijojë një ëmbëlsirë të përgatitur, me këtë rast, nga nxënësit e vegjël të cilët ilustruan, gjithashtu, recetat italiane të mësuara gjatë Javës së Kuzhinës italiane në Shqipëri.
__
🇮🇹 | Si è appena conclusa la visita odierna del Ministro degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale, Luigi Di Maio, in Albania. La riunione bilaterale con la Ministra della Giustizia della Repubblica d’Albania, Etilda Gjonaj è stata seguita dalla Tavola Rotonda dal tema “Lotta alla corruzione e riforma della giustizia quale volano per la crescita economica dell’Albania”. Il Ministro ha successivamente avuto un incontro con il Primo Ministro e Ministro per l’Europa e gli Affari Esteri della Repubblica d’Albania, Edi Rama a margine del quale è stata firmata la Dichiarazione congiunta per l’istituzione di un Comitato misto sugli investimenti. La visita è proseguita con un incontro con il Presidente della Repubblica d’Albania, Ilir Meta e con il Leader del Partito Democratico albanese, Lulzim Basha. Il Ministro Di Maio ha concluso la sua visita odierna in Albania con una visita alla Scuola Italiana di Tirana, nel corso della quale ha avuto modo di apprezzare il lavoro della scuola nella promozione della cultura e della lingua italiana nel Mondo, nonchĂ© di gustare un dolce cucinato, con l’occasione, dai piccoli studenti i quali hanno anche illustrato le ricette italiane apprese nel corso della Settimana della cucina italiana in Albania.

Share: