Home KRYESORE Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë (IWPG, Kryetarja Hyun Sook Yoon) priti...

Grupi Ndërkombëtar i Paqes për Gratë (IWPG, Kryetarja Hyun Sook Yoon) priti në internet Takimin e Përgjithshëm vjetor të Degës së 4-të Ndërkombëtare.

Ky vit shënon takimin e 4-të ku prezantohen arritjet e vitit të kaluar dhe planet kryesore të ardhshme të IWPG. Kishte 102 degë nga 131 vende që morën pjesë në këtë takim ku kishte fjalime urimi nga H.E. Nadia Hashem Aloul, ish Ministre e Punëve të Grave të Jordanisë dhe H.E. Yayesh Tesfahuney Kiflay, Anëtar i Parlamentit, së bashku me fjalimet e praktikës më të mirë.

Me hapjen e Kryetares Yoon ajo tha: “Për të kapërcyer COVID-19 dhe për të gjetur një alternativë në internet u detyruam dhe përdorëm kete hapesire për të organizuar Takimin e Përgjithshëm vjetor të Degës Ndërkombëtare.

Imazhi dhe veprimet e të gjithëve këtu që e duan paqen pavarësisht nga këto kohë të vështira do të mbeten ne histori.” Ajo gjithashtu shtoi se, “ligji ndërkombëtar i paqes për ndërprerjen e luftës është i nevojshëm sepse lufta ende po zhvillohet në zona të ndryshme në të gjithë botën. Nëse nuk ka luftë, atëherë nuk ka nevojë për një ligj ndërkombëtar të paqes. Sidoqoftë, lufta nuk mund të ndalet nëse nuk ka ligj prandaj IWPG dhe të gjitha degët po punojnë shumë për të kërkuar mbështetje për zbatimin e një ligji ndërkombëtar për paqen. Unë kërkoj që të gjithë të vazhdojnë të jenë me ne deri në ditën e arritjes së paqes. Ne jemi Një! “

H.E. Nadia Hashem Aloul, ish Ministre e Punëve të Grave të Jordanisë, tha, “2020 ishte një vit shumë i vështirë për shkak të COVID-19. Toka u ndal dhe është akoma në nje pauzë.” “Pavarësisht COVID-19, IWPG priti” SOS Fushatën “në internet, si për të provuar vetveten, dhe punoi për të parandaluar diskriminimin në të gjithë botën. Kjo paqe është në mendjet e të gjitha grave që krijojnë një brez paqeje,” tha ajo.

Ky event prezanoi rolin dhe drejtimin e 3.8 miliardë grave në të gjithë botën. Përveç njoftimit të planeve për vitin e ri, ishte një kohë për të dëgjuar praktikat më të mira të aktiviteteve të paqes brenda dhe jashtë vendit.

H.E. Yayesh Tesfahuney Kiflay, Anëtar i Parlamentit të Etiopisë, i cili paraqiti praktikat më të mira të aktivistëve të paqes jashtë vendit, tha, “Unë ëndërroj që do të vijë dita kur Etiopia do të njihet si një vend i paqes pa konflikte.” “Pas përfundimit të Edukimit për Lektorin e Paqes së Grave të IWPG (PLTE), nëse të gjitha familjet në botë e kuptojnë dhe e njohin këtë arsim, do të jetë një mundësi e shkëlqyer për individët dhe perspektivat tona për të ndryshuar, dhe paqja është diçka nga e cila nuk mund të heqim dorë kurrë, ”Theksoi ajo.

Duke vazhduar më tej ishte prezantimi i praktikave më të mira në Korenë e Jugut nga Znj. Baek Lee Jo, Drejtore e Degës së Daejeon Chungcheong e cila tha, “Ne së pari mësuam për vajzën e shkollës së mesme që kishte leukemi akute përmes një video ne YouTube me të cilin ne nënshkruam një marreveshje vitin e kaluar. Gjashtë degë në zonën Chungcheong të Daejeon u bashkuan për të dorëzuar drejtpërdrejt në shkollë një total prej 860 certifikatave të dhurimit të gjakut të marra nga familjet dhe fqinjët e tyre. ” “Ne do të punojmë së bashku për t’u bërë një IWPG që ëndërron të marrë një hap të ri përpara duke komunikuar me 3.8 miliardë anëtare femra në të gjithë botën për të realizuar paqen.”

Larzy Varghees nga Mumbai është një drejtor nga Shkolla e Mesme dhe Kolegji Junior i Shën Mateut i cili përfundoi Edukimin për Trajnimin e Lektorit të Paqes në IWPG (PLTE). Në fjalën e saj të fillimit ajo tha se e kuptonte thellësisht se “përmes këtij edukimi ne kemi nevojë të kemi cilësitë e mira të paqes dhe duhet ta ndajmë atë me shoqërinë”. Ajo gjithashtu përmendi, “nëse të gjitha gratë në botë bëhen një ekip dhe punojnë së bashku, atëherë paqja mund të arrihet”.

Këtë vit, IWPG po planifikon të promovojë në mënyrë aktive aktivitete paqësore në përgjigje të epokës pas COVID19 me sloganin “Gratë që Udhëheqin Paqen” dhe tre vlerat thelbësore të “Bashkëjetesës, Rimëkëmbjes dhe Komunikimit”.

IWPG është një OJQ në status të veçantë konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të OKB (ECOSOC) dhe e regjistruar në Agjencinë Globale të Komunikimit (DGC). IWPG përqendrohet kryesisht në kryerjen e iniciativave të tilla si nxitja e mbështetjes për Ligjin Ndërkombëtar të Paqes (DPCW), Edukimi i Grave për Paqe, shkëmbimi dhe bashkëpunimi dhe përhapja e kulturës së paqes.

Share: