Home KRYESORE Atijt/asajt që kur t’bzo, i ma sytë teposht, mos i zej besë…

Atijt/asajt që kur t’bzo, i ma sytë teposht, mos i zej besë…

Perla nga nona që fliste tironse.

Nga Adela Kolea

-“T’kom thon 100 her mi non:
atijt/asajt që kur t’bzo, i ma sytë teposht, mos i zej besë…!”

  • Unë:
    “Jo mi none, nuk o përher njashtu si thu tina!
    Robi xheba osht ene me namuz, a osht ene n’siklet t’Zotit kur po t’çel i muhabet, se dro ka içik tërp e kshu që i bi për me i majt sytë teposht…!”
  • Nona:
    “N’gjo ktu mu çër po t’thomi e mos m’lodh kot për s’koti tina!
    Ai rob osht veç tinxar, si hinxat…!”

*Hajde mos ua vër veshin pastaj gjysheve të mençura, gjithnjë aktuale…!

*Dialektet, idiolektet, të folmet lokale janë pasuri që duhet ruajtur e kultivuar, sot më tepër se kurrë, ndërmjet modernizimit dhe traditës.

Share: