Home KRYESORE Fluturat vdesin në diell…

Fluturat vdesin në diell…

Nga Gladiola Busulla

Fluturat vdesin në diell
Diku larg,
në Hiperborean mistike
…fluturat vdesin në diell.
Nata është tretur në ëndrra.
E zbehtë dhe përbuzëse,
errësira fshihet në skutat e shpirtit,
ku flenë historitë me lule dhe zogj,
ku struken fjalët që heshtjen trazojnë.
Tempujt e përhimë ruajnë
lutjet e shenjta.
Zotit i falesh, zhytur në gjunjë.
Drita pllakos botën.
Nuk ka më natë.
Yjet kanë humbur.
… fluturat vdesin në diell.
Bulëza vese
fërgëllojnë në bebëzat e syve.
Në sytë e tyre shfaqet një lot,
që shkëlqen mbi petalet njëngjyrëshe
të violetave emblematike.
Dita nuk i ngjan më vetes.
As natës, jo.
Diku larg,
në Hiperborean mistike,
kruspullohet hëna
dhe brerorja e saj.
Nën agoni psherëtimash,

…fluturat vdesin në diell.

Share: