Home Approccio Italo Albanese Panairi Virtual – “Study in Italy”, “Study Art & Design” 18 Shkurt

Panairi Virtual – “Study in Italy”, “Study Art & Design” 18 Shkurt

Viti 2021 sjell një riorganizim të plotë të strukturës në universitetet evropiane. Interesi i studentëve shqiptarë për të studiuar në Mbretërinë e Bashkuar është tepër i lartë, gjithashtu rritje të madhe ka pësuar interesimi për studime në vendet Skandinave dhe Itali. Integral Educational Programs ju fton në panairin virtual “Study in Italy” dhe “Study Art & Design”, më datë 18 Shkurt. Përveç universiteteve italiane, universitetet britanike do të jenë gjithashtu prezente në event.

Të gjitha rrugët të çojnë në Itali

Italia është një vend që ne e marrim si frymëzim dhe shembull në shumë fusha, për shembull në kulturë, art, kuzhinë. Gjithashtu në arsim, disa udhëzime historike u formuan pikërisht në këtë vend karizmatik. Italia mburret me një histori të pasur akademike, me fillimet e arsimit të lartë të sotëm që datojnë që nga shekulli i 11-të. Me një traditë të gjatë të përsosmërisë në kërkime, shkencë dhe krijimtari, ajo është bërë një zgjedhje popullore për shumë studentë nga e gjithë bota. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave në 2016, më shumë se 220,000 studentë ndërkombëtarë studiojnë në më shumë se 220 universitete dhe institucione private të arsimit të lartë në të gjithë Italinë, shumica e tyre nga Kina dhe Ballkani.

Interesi i shtuar për të studiuar në Itali është regjistruar së fundmi në zyrat e grupit IntegralEdu, i cili ndihmon studentët e shkollave të mesme dhe universitare të studiojnë jashtë. “Italia është një nga vendet më të lira në Evropë për sa i përket kostove të shkollimit, por vërejmë se ky nuk është motivi kryesor për të studiuar në Itali. Nxënësit dhe studentët vendosin të studiojnë në Itali kryesisht për shkak të përvojës së tyre unike të jetës, e cila përveç mundësive akademike gjithashtu përfshin një trashëgimi të pasur kulturore dhe artistike dhe kuzhinë të klasit të pare”. (Pohon Leidia Lleshaj, eksperte pranë Integral Educational Programs)

Tarifa e shkollimit varet nga të ardhurat e familjes

Italia mburret me një sistem jashtëzakonisht të barabartë financimi dhe bursash për studentët vendas dhe ata ndërkombëtarë. Tarifa e shkollimit për një student individual në Itali varet nga të ardhurat e familjes së studentit, programi në të cilin regjistrohet studenti dhe arritjet e tij / saj akademike. Për një vit studimi në një universitet publik, studentët nga familje ekonomikisht të dobëta mund të zbresi në disa qindra euro, dhe studentët nga familje më të pasura deri në disa mijëra euro në vit. Italia, si një nga vendet e pakta evropiane, gjithashtu ofron tarifa të subvencionuara të shkollimit për studime në universitete private. Kështu, studentët ndërkombëtarë gjithashtu mund të studiojnë në universitete private prestigjioze si Università Cattolica del Sacro Cuore, dhe tarifat e shkollimit, në varësi të situatës ekonomike të familjes dhe arritjeve akademike, mund të shkojnë nga 3,600 € deri në 8,900 € në vit studimi. Studentët ndërkombëtarë gjithashtu mund të mbulojnë kostot e strehimit, transportit publik dhe infrastrukturës faktorë të rëndësishëm për studentët të cilët aplikojnë përmes bursave dhe huave financiare të siguruara nga Italia.

Italia është shtëpia e disa prej universiteteve më të vjetra në Evropë të cilat zbatojnë sistemin arsimor të Bolonjës. Në eventin virtual “Study in Italy”, studentët e shkollave të mesme dhe universitare do të marrin të gjitha informacionet në lidhje me regjistrimin, programet e studimit, tarifat e shkollimit, bursat, dhe gjithashtu do të jenë në gjendje të takohen personalisht me përfaqësuesit e këtyre universiteteve. Çdo i interesuar mund të regjistrohet falas në ngjarjen online, ne linkun e mëposhtëm https://integral.al/study_in_italy_2021 .

Menaxhim, ekonomi, art, modë dhe dizajn.

Industritë krijuese janë sektor gjithmonë e në rritje, veçanërisht në Mbretërinë e Bashkuar ku ka më shumë se 50% rritje që nga viti 2010, madje edhe më e rëndësishmja, më shumë se dy milion njerëz në Britani punojnë në industri krijuese dhe ky numër po rritet. Duke punuar në këtë sektor, studentët do të kenë mundësinë të zhvillojnë profesione si artist, aktor ose stilist, apo edhe punë administrative ose menaxheriale siç janë administratori i arteve ose kuratori i muzeut.

Ku të studioni art dhe dizajn?

Sektori i industrive krijuese është gjithmonë në rritje, dhe dixhitalizimi i shoqërisë po krijon shumë vende pune në të gjithë Evropën dhe më gjerë. Përveç Italisë, me një traditë të pasur në art dhe dizajn, shumë studentë evropianë të interesuar në këtë fushë gjithashtu vendosin të regjistrohen në Mbretërinë e Bashkuar, e cila tashmë është e famshme për një sistem jashtëzakonisht cilësor studimi dhe mundësi të mira punësimi. Eventet virtuale “Study in Italy” dhe “Study Art & Design” do të zhvillohen të Enjten, 18 Shkurt nga ora 14:00 deri në 16:00 pasdite. Regjistrimi është plotësisht falas – https://integral.al/study_art_design_2021 .

Të gjitha informacionet mbi programet e studimit, kushtet e regjistrimit dhe fondet e studimit do të jenë në dispozicion. Gjithashtu do të keni mundësinë të takoheni virtualisht me  përfaqësues të universiteteve pjesëmarrëse.

Për te marre pjesë  në event ndiqni linkun :  https://app.brazenconnect.com/a/world-education/e/1qWK7

Universitetet pjesëmarrëse:

  • 1. Università Cattolica del Sacro Cuore
  • 2. NABA Nuova Accademia di Belle Arti
  • 3. Istituto Marangoni
  • 4. Shkolla e Arteve Pamore dhe Skenike të Kembrixhit
  • 5. Universiteti York St. John, Shkolla e Arteve
Share: