Home KRYESORE Kryetarja e IWPG Hyun Sook Yoon, Kërkon Mbështetje për DPCW në Përkujtimin...

Kryetarja e IWPG Hyun Sook Yoon, Kërkon Mbështetje për DPCW në Përkujtimin e V-të Vjetor të Deklaratës së Paqes dhe Ndërprerjes së Luftës

Gratë nga 53 vende marrin pjesë në eventin On line për të mbështetur DPCW nga HWPL

Më 14 Mars në 8:00 (KST), Përkujtimi i V-të Vjetor i Deklaratës së Paqes dhe Ndërprerjes së Luftës (DPCW) u organizua në internet nga Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL, Kryetari Man Hee Lee), një OJQ me Status Special Konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara Ekonomike të OKB (UN ECOSOC), Grupin Ndërkombëtar të Paqes për Gratë (IWPG) dhe Grupin Ndërkombëtar të Rinisë për Paqe (IPYG)

Pas shpalljes së 10 neneve dhe 38 klauzolave ​​të DPCW në 14 Mars 2014, DPCW u bë një mjet praktik i paqes i zhvilluar përmes bashkëpunimit me qeverinë dhe shoqërinë civile për t’u bërë një realitet i gjallë i paqes.

Rreth 2,300 ish-ekspertë dhe të tanishëm gjithashtu të së drejtës ndërkombëtare, politikanë, udhëheqës të paqes për të rinjtë dhe gratë morën pjesë në ceremoninë në internet nën temën “Marshimi drejt Paqes së Qëndrueshme në një epokë pandemike”. Ai transmetohej njëkohësisht në 7 gjuhë.

Kryetarja Hyun Sook Yoon tha, “Meqenëse lufta po zhvillohet në të gjitha pjesët e botës në këtë moment, një ligj ndërkombëtar i paqes i bazuar në DPCW është thelbësor. Pa ligj të duhur, lufta nuk mund të pushojë, prandaj duhet të ketë mbështetje për një ligj ndërkombëtar të paqes. ”

Ajo gjithashtu theksoi se, “3.8 miliardë gra të IWPG, një krah i HWPL, po punojnë gjithashtu së bashku me degët dhe anëtarët për të nxitur për krijimin e një ligji ndërkombëtar të paqes për të arritur lirinë, paqen dhe dashurinë për njerëzimin.”

Kryetari Man Hee Lee i HWPL nderkohe tha: “Kanë kaluar 5 vjet që Deklarata (e Paqes) është shpallur në botë. Tani gjithçka që duhet të bëjmë në këtë epokë është të lëmë paqen pa luftë, liri dhe dashuri si një trashëgimi për brezin e ardhshëm.

” Ai gjithashtu shtoi, “Aktualisht puna për të drejtën ndërkombëtare është ndalur në çast për shkak të COVID-19 por në zemrat tona puna për të arritur paqen për botën nuk ka ndryshuar. Tani kur COVID-19 të jetë zhdukur, ne do t’ia adresojmë edhe një herë Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara dhe do të sigurohemi që ajo të zbatohet “.

Ndërkohë nga IWPG, Kathleen Thien, Presidente e Shoqatës së Grave Hindu nga Myanmar, Kimberley Kleczka, Themeluese e Creative Media International nga Hong Kong dhe më shumë se 350 gra nga 53 vende morën pjesë në këtë ngjarje.

Të gjithë pjesëmarrësit mbështetën HWPL dhe qytetarët e botës për të bërë “përparim të pandërprerë drejt paqes së vërtetë”.

Share: