Home KRYESORE Poezia mori dhenë…

Poezia mori dhenë…

Nga Oltjona Selamaj

Poezia mori dhenë
Në fcb ka bërë folenë
Ca që s’ dinin as të flisnin
Në tribuna bënin misin
Sot, lëvdohen ndër gazeta
Poezi, moj t’ u ngjat jeta…
U dhe famë, u dhe bujë…
Por ty, s’ të dhanë një pikë ujë…
Vidh këtu, e vidh atje
Lum për shkronjësit që ke…
Ca që shqipen s’ njohin fare
Kanë nevojë për abetare…
Por, sot me para janë bërë…
Ndaj, oburra, libra të tërë…
Ne n’ a rroftë shkolla e lartë…
Pena, që s’ rreshti mbi kartë…
Sot nuk vlen më cilësia..
Vlen veç parja, e miqësia…
Shkruaj ti, e shkruaj unë
Vargjet, erë në furtunë..
Rimës, nuk i dinë lezetin..
Kujtojnë, se ajo e bën poetin…
Jo mor jo, se s’ është kështu…
Poezia, nuk është dru…
Por ka shpirt, edhe rënkon
Mediokrin, s’ e pranon…
Shkruajnë vargje pa kuptim
Boll të përfundojnë me rimë..
Shtrydhin shpirtin, kur s’ kanë dije
Gjuhën, e kanë lënë në hije…
Janë për në klasë të parë..
Të mësojnë shkrim, e këndim
Poetët e vërtetë i fyejnë…
Por më tepër POEZINË…
Duan like, e koment…
Elozhe, në çdo moment…
Duan grada, e lëvdata
Ca si pula, ca si pata…
Ka-ka-ka, e ga-ga-ga…
Poetesha të “mëdha”…
Një libër, s’ e kanë lexuar…
Rroftë fcb i uruar…
Ne në shkollë kemi shkëlqyer
Këto në fcb, sot kanë shpërthyer…
Nuk ka më krijimtari..
Kush jam unë, e kush je ti…
Poeteshat e silikonit…
Rrinë si gjelat, majë ballkonit…
Mburru, kush e kush më shumë…
Artit, seç i hapën punë…
Por, më leshko ca manjakë…
Që, çensurën kishin hakë…
Janë lëshuar porsi bishat
Poezisë, t’ i vënë flakë…
Ja kështu, o miqtë e mi,
S’ më bëhet më për poezi…
Nisa këngën nga inati
Se atë, s’ ma vjedhin dot…
S’ vidhet shpirti i këngëtarit…
Se i veshur është me ZOT…
Poezia gjithashtu, del nga drita e Perëndisë
Por, ndërsa gërmat i vjedhin..
Kënga e shpirtit, s’ bëhet pis…

Autore: Oltjona Selamaj

Share: