Home Approccio Italo Albanese Itali/ Një mjek shqiptar zgjidhet sekretar i spitalit në Modena

Itali/ Një mjek shqiptar zgjidhet sekretar i spitalit në Modena

Mjeku shqiptari Eugenio Dema është emëruar sekretar në Spitalin Hesperia në Modena të Italisë. Pak ditë më parë është zgjedhur bordi i ri i drejtorëve për Shoqërinë Italiane të Kirurgjisë Spinale (SICV).

Anëtarët e rinj do të qëndrojnë në detyrë deri në vitin 2023. Presidenca iu besua Bernardo Misaggi, specialist në Patologjinë Ortopedike të Vertebrave, në Qendrën e Specializimit të Traumës ASST Gaetano Pini Pini – Cto të Milanos.

Nënpresidenti, Carlo Ruosi, sektori i deformimit të vertebrave, në Universitetin “Federico II” të Napolit.

Ndërsa Eugenio Dema në rolin e seretarit në Spitalin Hesperia të Modena, dhe Francesco Tamburrelli i Kirurgjisë vertebrale UOC të IRCCS “Policlinico Universitario Gemelli” në Romë, në rolin e arkëtarit.

Eugenia Dema u diplomua në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Bolonjës në 2001. Ai më pas u specializua në Ortopedi në Universitetin e Chieti G. D’Annunzio në 2006. Dr. Dema ka përfundoi një Master Teoriko-Praktik në Kirurgjinë Vertebrale “Skolioza” në UOC i Kirurgjisë Spine – Spitali i Universitetit të Padovës./ “Gazeta Diaspora Shqiptare”

Share: