Home POEZI Haiku… Nga Gladiola Busulla

Haiku… Nga Gladiola Busulla

Një trëndafil blu,

mbi buzën time çeli. 

Malli e zbehu.  

Haiku

Pa frymën tënde

toka, rrotullimin ndal.

E shpirti fluron.

Haiku

Në muzgëtirë

puthja dhembjet e shpirtit. 

Hëna përgjonte. 

Haiku

Nga lotët e saj

lindën perla të bardha. 

U tretën sakaq. 

Haiku

Drita e vjeshtës

zgjoi një ëndërr të fjetur.

Dhe qielli u mpak.