Home Approccio Italo Albanese Itali/ Përkujtohet Skënderbeu, gati projekti për rikualifikimin e Piazza Albania

Itali/ Përkujtohet Skënderbeu, gati projekti për rikualifikimin e Piazza Albania

Integra Onlus Aps dhe Presidentja e saj, Dr. Klodiana Cuka, kanë kremtuar si gjithmonë, me emocion, përvjetorin solemn të vdekjes së Atit të Atdheut, së bashku me ambasadoren shqiptare në Itali Anila Bitri, dhe me të gjitha autoritetet, në Romë, në një ceremoni në sheshin ku ndodhet shtatorja e G.C. Skënderbeut.

Pastërtia dhe dekori i kësaj të fundit është garantuar prej vitesh nga Shoqata jonë, edhe në këtë pandemi të tmerrshme – nënvizoi presidentja Cuka – për të kapërcyer degradimin në të cikin ishte. Përveç kësaj, po punohet edhe për një projekt specifik për të përmirësuar të gjithë sheshin. Një propozim me partnerë të tjerë bashkëpunim publik-privat” thotë ajo

“Piaza Albania” (Sheshi i Shqipërisë) është nje vend i cili mban emrin e kombit dhe përfaqëson të njëjtin simbol të vëllazërisë mes popujve tanë, të lidhur jo vetëm nga e kaluara e madhe, por edhe nga e ardhmja e tyre e afërt, sipas vlerave të përbashkëta të qytetërimit europian, të ndërtojnë ura dhe jo mure, siç shpreson vetë Ati i Shenjtë. Në këtë mënyrë do të mund të sigurohet më mirë për kontinentin e vjetër Uniteti, Paqja, të Drejtat e patjetërsueshme dhe Prosperiteti për të gjithë popujt e tij, të vjetër dhe të rinj ngjitja” përfundoi Klodiana Cuka./DiasporaShqiptare

Share: