Home Gjeo-Ekonomia Unioni ynë është ende shumë i brishtë përballë sfidave të mëdha të...

Unioni ynë është ende shumë i brishtë përballë sfidave të mëdha të botës

Nga Dritan Haxhiraj

🇮🇹❤️Pina Picierno u zgjodh mes 14 nënkryetareve të Parlamentit Evropian. Në fakt, në mesin e legjislaturës rinovohen zyrat kryesore të Eurodhomës. Deri tani ka qenë e dyta më e votuar: me 527 vota ajo ka marrë më shumë preferenca se presidentja e re Roberta Metsola dhe është e dyta pas austriakit Othmar Karas (536 vota, EPP). Socialisti portugez Pedro Silva Pereira (517 vota), polakja popullore Ewa Kopacz (467 vota), socialistja greke Eva Kaili (454 vota), socialistja austriake Evelyn Regner (434 vota), gjermani popullor Rainer Wieland (432 vota) , socialistja gjermane Katarina Barley (426 vota), liberalja çeke e Renew Europe Dita Charanzova (406 vota).

Ajo më pas shtoi: “Unioni ynë është ende shumë i brishtë përballë sfidave të mëdha të botës, skenarëve të luftës dhe varfërisë që e godasin atë, kushteve gjithnjë e më të dobëta në të cilat manifestohet demokracia dhe liria e shtypit, brenda dhe jashtë., në vendet tona, për afirmimin e të drejtave dhe lirive të njeriut.

Sistemi ynë ekonomik, sipërmarrës, trajnimi dhe teknologjik është ende shumë i brishtë dhe i mbështetur dobësisht përballë sfidave të zhvillimit global. Sfida globale kundër ndryshimeve klimatike dhe mbrojtjes së mjedisit në të cilin jetojmë është ende vetëm në fillim. Zëri i grave është ende shumë i dobët për të mos menduar se sfida e shekullit, ajo e reduktimit përfundimtar të pabarazive gjinore, sapo ka filluar.

Të gjitha këto sfida të procesit tonë integrues mund të gjejnë përgjigje të duhura në një vend,Parlamentin Evropian. Pikërisht nga ky reflektim do të zhvillohet dhe artikulohet roli im institucional si Zëvendës President i Parlamentit Evropian”.

E lindur në Santa Maria Capua Vetere, në provincën e Caserta-s, më 10 maj 1981, ajo u diplomua në Shkencat e Komunikimit në Salerno me një tezë mbi gjuhën politike të liderit kristiandemokrat Ciriaco De Mita. Në mars 2003 ajo u zgjodh Presidente Kombëtare e Rinisë së Margheritës. Ajo hyn në Dhomën e Deputetëve në vitin 2008, drejtues në kolegjin Campania 2 për Partinë Demokratike.

Ministër në hije e Politikave Rinore dhe që nga shkurti 2009, shefe e sektorit të Legalitetit në Partinë Demokratike.

Më 26 maj 2014 ajo u zgjodh deputete e Parlamentit Evropian për zonën elektorale të Italisë Jugore. E rikonfirmuar në vitin 2019, ajo është anëtare e Komisionit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural, i Komisionit për të Drejtat e Grave dhe Barazi Gjinore dhe i Delegacionit për Marrëdhëniet me Izraelin.

Share: