Home Gjeo-Ekonomia Me varkë drejt Anglisë, shpëtohen 48 emigrantë, shumica ishin shqiptarë

Me varkë drejt Anglisë, shpëtohen 48 emigrantë, shumica ishin shqiptarë

48 emigrantë u shpëtuan jashtë Gjirit të Somme nga shpëtimtarët nga Cayeux-sur-Mer dhe Le Tréport

48 emigrantë u shpëtuan jashtë Gjirit të Somme nga shpëtimtarët e detit. Ata janë shoqëruar nga zjarrfikëset dhe një ekip mjekësor.

Këtë të shtunë, rreth orës 6:15 të mëngjesit, Kryqi Griz-Nez thirri shërbimet e shpëtimit, domethënë Shoqëria Kombëtare për Shpëtim nga Deti, pasi pa një varkë në brigjet e Baie. de Somme.

Në bord gjendeshin 48 emigrantë që po kalonin Kanalin me shpresën për të arritur në Angli me një varkë gjysmë të ngurtë 8 metra të gjatë. Ata ishin “kryesisht shqiptarë dhe meshkuj. Gjithashtu në varkë ndodheshin pesë gra dhe tre fëmijë.

Ekipet e shpëtimit në det i dërguan emigrantët në portin e Le Tréport rreth orës 10:00./Opinion.al

Share: