Home KRYESORE PSE NE PRAG FUSHATASH INTENSIFIKOHET HOMOFOBIA?

PSE NE PRAG FUSHATASH INTENSIFIKOHET HOMOFOBIA?

Nga Gezim Tushi

Ka dite ca dite qe ka shperthyer nje HOMOFOBI e turpshme, nga njerez qe duan te duken te MORALSHEM ne PUBLIK, por qe idete e tyre jane shoqerisht te RREZIKSHME.

Kohet e fundit ne kete FUSHATE KEQDASHESE jane perfshire edhe disa POLITIKANE, me siguri sulmin homofob e bejne per FUSHATE POLITIKE e LLOGARI ELEKTORALE, si mjet per t’u pershtatur me situaten.
Ne shoqerine tona jane raviezuar dy qendrime te kunderta:

Nga njera ane jane ata qe mendojne se HOMOSEKSUALET jane NJEREZ NORMALE, dhe asgje nuk i dallon nga MIQTE e tyre heteroseksuale. Por ka edhe ca te tjere, HOMOFOBE, (qe tek ne nuk jane pak) qe mendojne se ata nuk jane NJEREZ NORMALE.

Llomotitjet dhe denigrimi keqdashes per ta, eshte zgjeruar, dhe ndeshet ne POLITIKE, MEDIA, JETEN PUBLIKE.

Eshte koha qe LIGJI KUNDER DISKRIMINIMIT te veproje dhe DENOJE ata qe STIGMATIZOJNE njerezit, qe pranojne hapur ORIENTIMIN SEKSUAL!

Nuk jemi shoqeri shoqeri MESJETARE…

Share: