Home Approccio Italo Albanese I miei eroi sono ammutoliti🇼đŸ‡čđŸ‡ŠđŸ‡±

I miei eroi sono ammutoliti🇼đŸ‡čđŸ‡ŠđŸ‡±

POESIA CONTEMPORANEA

di Mevi Rafuna 

I miei eroi tacciono
zittiti in un angolo, in ombra,
Senza cercare la gloria.
I miei eroi raramente sorridono
Ma il loro Ăš un sorriso sincero
Che Straripa dall’anima.
I miei eroi non chiedono nulla al popolo
A chi non ha misurato la propria libertĂ 
Che non odiava la libertĂ 
la donarono senza farne piĂč cenno.
I miei eroi sono veri eroi
Non vollero dirottare la storia
infangare la patria
anche in pace combattono in silenzio 

I miei eroi non chiedono pietĂ 
I miei eroi sono nobili
Con il sangue di Lek Dukagjin
Con il sangue di Gjergj Kastriot.

POEZI BASHKËKOHORE

Nga Mevi Rafuna

Herojtë e mi janë të heshtur

Herojtë e mi janë të heshtur
Rrinë me një qosh të mohuar
Dhe nuk kërkojnë lavdi.
Herojtë e mi rrallë buzëqeshin
Por buzëqeshja e tyre nuk është e rrejshme
Ju del nga shpirti.
Herojtë e mi nuk kërkojnë asgjë nga populli
Se nuk ja matën lirinë
Se nuk ja neveritën lirinë
Ja dhanë dhe nuk ja përmenden ma kurrë.
Herojtë e mi janë heroj të vërtetë
Nuk duan ta rrëmbejnë historinë
Nuk e dhunuan atdheun
Por edhe në paqe luftojë heshtur

Herojtë e mi nuk kërkojnë mëshirë
Herojtë e mi janë fisnikë
Me gjakun e Lek Dukagjinit
Me gjakun e Gjergj Kastriotit.

Përkthyer në italisht nga shkrimtari arbëresh Mario Bellizzi

Share: