Home Gjeo-Ekonomia Kreu i ushtrisë “Wagner” nuk mjaftohet me fushëbetejën, shpall konkursin për krijimin...

Kreu i ushtrisë “Wagner” nuk mjaftohet me fushëbetejën, shpall konkursin për krijimin e konkurrentit rus të “YouTube”

Kreu i Grupit Wagner, një organizatë ushtarake me përbërje mercenare që lufton kundër forcave ukrainase, po financon një konkurs për të krijuar një konkurrent rus të platformës së mediave sociale YouTube.

Yevgeny Prigozhin, i cili u bë i njohur duke udhëhequr mercenarët e tij dhe të dënuarit e burgjeve ruse në fushën e betejës, dëshiron të zgjerojë ndikimin e tij edhe në sektorin e teknologjisë duke mbështetur programuesit për të krijuar një platformë të re që do quhet “Video Revolution”.

Ai akuzoi YouTube për “mbytje të programuesve rusë” dhe tha se platforma e tij do të lironte faqet ruse “nga burgu i informacionit” në të cilin është kthyer YouTube.

“Unë po financoj një konkurs të quajtur “Video Revolution”, i cili synon t’i tregojë popullatës ruse dhe të gjithë botës se ka një numër të madh programuesish dhe specialistësh në Rusi, të cilët janë në gjendje të krijojnë një aplikacion që nuk është më pak tërheqës, sesa YouTube”, tha Prigozhin në Telegram.

360grade.al

Share: