Home Gjeo-Ekonomia Konferenca’ më 20 mars në orën 11:00 në Sallën e Pavarësisë në...

Konferenca’ më 20 mars në orën 11:00 në Sallën e Pavarësisë në Cheonan

Dega e IWPG Global 10 (IWPG, Drejtori Global Baek-Ri Cho) mbajti ‘5-të e vetme Paqe Konferenca’ më 20 mars në orën 11:00 në Sallën e Pavarësisë në Cheonan.

Nën Tema e “Partneriteti i Grave për të Promovuar Mbështetjen për DPCW”, kjo konferencë u bë një vend për të përuruar aktivitete praktike paqeje me 160 të ftuar dhe anëtarë duke marrë pjesë. Slogani i IWPG 2023 është ‘Forcimi i Partneritetit Global të Grave për Paqe e Qëndrueshme’.

Për këtë qëllim, drejtimi kryesor është mbështetja dhe nxitja e Deklaratëstë Paqes dhe Ndërprerjes së Luftës (DPCW).“Kuptimi i paqes i paraqitur nga DPCW është një mjedis i një bote të qëndrueshmetë paqes që mund t’u bartet brezave të ardhshëm si një trashëgimi e një bote pa luftëku funksionojnë parimet e ligjit”, tha Baek-Ri Cho, Drejtor i Çështjeve Globale.

Te sa më shumë njerëz që punojnë për paqen, aq më shpejt do të vijë bota e paqes”, theksoi ai. Prezantuesja, Song Geun-hee, kreu i degës Cheongju, theksoi kufizimet e së drejtës ndërkombëtare aktuale, nevoja për një ligj të ri ndërkombëtar për paqen dhe rolin e grave në promovimin dhe mbështetjen e saj.

Komisioneri i Paqes i IWPG-së në Shqipëri Sevim Arbana (Përfaqësues i Showatës në Dobi të Gruas) dhe Regine Kahindo (Përfaqësuese e Grupit Maximum ASBL), Republika e Kongos, Zyra e Tokios, Kryetarja e Komitetit të Paqes në Japoni, Ootawara Masakodhe Menaxheri i Degës së Tokios, Ohki Kazumi, shprehën mbështetje aktive për paqen e IWPG-së aktivitetet përmes një video mesazhi urimi.

Në këtë ditë, pati ceremoni nënshkrimi për një MOU dhe dy MOA, dhënien e çmime vetë emërimit të Komisionerit të Paqes, ceremonia e nënshkrimit të betimit të paqes të të gjithë pjesëmarrësve, dhe performanca urimi.

Ishte një kohë domethënëse përpjesëmarrësit të mbështesin dhe të zotohen se do të bashkohen për miratimin dhe legjislacionin e OKB-së DPCW përmes kësaj ‘Konferencë të Vetëm Paqes’.

Duke festuar 10 vjetorin e saj këtë vit, IWPG është një OJQ ndërkombëtare e regjistruar Këshillin Ekonomik dhe Social të Kombeve të Bashkuara (UN ECOSOC) dhe Departamenti iGlobal Communications (DGC).

Share: