Home Gjeo-Ekonomia Ëndrra arabe e Albin Kurtit! Nga KIMETE BERISHA

Ëndrra arabe e Albin Kurtit! Nga KIMETE BERISHA

 1. Politika amerikane, ashiqare, po anon kah Serbia.
  Po duket sikur do t’ia jepnin pak Kosovë- Serbisë, për t’ia marrë Serbinë – Rusisë.

Është e frikshme që në krejt Evropën dhe Amerikën të mos gjendet një njeri që i dënon sulmet e bandave serbe të Vuçiqit në Veri.

Të gjithë, pa përjashtim e dënuan qeverinë e Kosovës dhe kryetarët e komunave të veriut i quajtën ‘masa të dhunshme’.

 1. Je ‘masë e dhunshme’ nëse u imponohesh si kryetar shumicës që nuk të kanë votuar.
  Bojkoti i serbëve nuk është zgjidhur me zgjedhje.

Albin Kurti e di që serbët e Veriut nuk i pranojnë kryetarët që nuk i kanë zgjedhur vetë, prandaj i dërgoi atje me dhunë, për të nxitur dhunë.

Ndoshta ka shpresuar (logjikisht), se bota demokratike do t’i dënojë sulmet e kriminelëve serbë dhe jo mbrojtjen e policisë së Kosovës. Por, ja që askush nga perendimi nuk e ka ndërmend të luftoj për Albin Kurtin!

 1. Mbasi që Albin Kurti u ngrit kundër Amerikës, BE- së e NATO – s, a do të thotë kjo se ky është më i forti në botë!
  Ndoshta është më i forti.

Ndoshta është psikopat.
Psikopat je, nëse të karakterizon:

 • sharmi sipërfaqësor,
 • inteligjenca e lartë,
 • gjykimi i dobët dhe dështimi për të mësuar nga përvoja,
 • egocentrizmi patologjik dhe paaftësia për dashuri,
 • mungesa e pendimit ose turpit,
 • impulsiviteti,
 • ndjenja madhështore e vetëvlerësimit, – gënjeshtra patologjike,
 • sjellja manipuluese etj.
 1. Është abnormale, sëmundje e rëndë mendore, është halucinacion të kundërshtosh Amerikën, KFOR-in dhe BE-në, e të sillesh si superfuqi – kur nuk je as shtet.

Kosovën e bën të quhet shtet Amerika, dhe e ruan NATO.

Amerika e di se buxheti i Kosovës vjedhet cent për cent. Kosova është shtet kriminal në duart e hajnave dhe mafisë politike. Gjithmonë ka qenë kështu.
Politikanët vjedhin, populli mbetet i varfër.

 1. Prandaj, të çohesh kundër Amerikës, të injorosh këshillat amerikane (edhe kur duken absurde), është gabimi më i madh që mund të bëhet.
  Është krim shtetëror të veprosh krye në vete.

T’ia tregosh forcën Amerikës – kjo nuk bëhet pa qenë psikopat.

 1. Nuk thyhet dera e hapur.
 2. Kosova nuk ka ushtri. Ushtria e Kosovës është si ‘Terracotta’, ushtarë skulptura që e ‘ruajnë’ varrin e perandorit.
 3. Edhe sikur të kishte ushtri, Kosova nuk do të mund të fitonte asnjë luftë pa perendimin.
  Luftën e fiton ai që është me Amerikën.

Pa Amerikën e humb Kosovën, jo veç Veriun që e ke të humbur.

 1. Ti je askushi.
  Pa të ardhme.
  Pa pare, pa edukatë, pa shprehi të punës.
  Je dembel.
  S’ta zë muaji – muajin.
  Jeton me ndihma.
  E vetmja shpresë e jotja është të largohesh nga Kosova.
  Je më i varfëri në Evropë.
  Kjo tregon më së miri kush të udhëheq ty.
 2. Pse kryeministri Kurti kërkon luftë me Serbinë?
 • Për ta zgjidhur kompleksin e burrërisë!
  Pse e injoron Amerikën?
 • Për ta kënaqur sindromin e Zotit nga i cili vuan!

Derisa policia ishin në flakën e Veriut, ky lëmohej, lëpihej dhe endej rrugëve me jeep, për pak e shkeli dikë duke lozur me shpejtësi.

Neron ka lozur me violinë derisa e ka shikuar Romën të digjej. Motivi? Ta krijoj një Romë të Re.

P.S. Shqiptarët i motivon kundër Amerikës vetëm prirja kah ekstremizmi fetar. Kushdo që e mbështet Albin Kurtin në luftë kundër Amerikës është ekstremist: Ëndërron ta bëj Kosovën – Arabi.

Paradoksale: Mbështetja kundër perendimit i vjen nga shqiptarët që jetojnë në perendim.