Home Gjeo-Ekonomia Letër e hapur për znj. Viola Von Cramon!

Letër e hapur për znj. Viola Von Cramon!

Znj. Cramon e Parlamentit te UE,

Pre nuk tregon se a ka ndonje vend ne UE qe te zgjedhurit nuk futen ne objektet shteterore.
Kur bllokohen rruget dhe objektet, cilen detyre e ka shteti?

 1. Te lejoje grupet kriminale te bejne ligjin apo
 2. Te ruhen objektet e shtetit dhe te vendoset pushteti legjitim.
  Mund te deklaroni shume cka!
  Mund te diskutoni me nacionalshovinistet serb, sikuse bete ne Zveqan dhe Leposavic, duke ndejtur para nderteses se komunes, si dhe duke akuzuar e oerqeshur organet e shtetit te Kosoves.
  Apo edhe t’iu drejtoheni policece me ofendime:
  “Cfare dreqi kerkoni ketu”
  Ose
  ‘Kush iu dergoi ketu”.
  Ka dhe shume thenje tjera qe thate.

Por, zonje e nderuar,

Pse nuk e shprehe as edhe nje mendim per grupet kriminale qe sulmuan policine e Kosoves?
Pse nuk i denove masat dhe vendimet kercenuese fashiste te shtetit serb?
Pse nuk i denove kercenimet ushtarake te Serbise?
Pse nuk i denon okupimet e komunave te veriut te Kosoves nga gruper qetnike!?
Pse, pse dhe pse?
Ka shume pseha?

Nje eshte e vertete:
Shqiptaret nuk e kane nje majka Rusi!
Ndryshe do te e flisni atehere!
Mirepo, shqiptaret nuk kane ku shkojne.
Shqiptaret jane ne token e vete, ne shtepine e vete shekullore, te cilen shtepi e ndate dhe e copetat neper takimet nderkombetare.

Shih, znj. e nderuar,

Kongresin e Berlinit,ne vitin 1878, kur morret tere veriun e Kosoves dhe ia aneksuat Serbise. E morret Ulqinin, Plaven e Gucine, Hotin e Gruden dhe ia aneksuat Malit te zi.

Apo e ke “harruar” Konferencan e Ambasadoreve ne Londer, ne vitin 1913, kur 1/2 e Shqioperise ia abeksuat Serbise dhe Greqise.

Mos e ‘harroni” Konferencen e Versait, te vitit 1919, ku edhe me teje rianeksuat territore shqiptar apo keni “harruar”,vitin 1999, kur e lejuat vendosjen e ushtrise franceze ne veri te Kosoves, duke krijuar kete enklave sllave.

Ka edhe shume te tjera.
Por, cka eshte, eshte mjafte.
Shqiptaret, mos sot, nese kurre kuk do t’i braktisin vatrat e tyre shekullore.
Theme shrkullore, sepse jane populli me i vjeter ne Evrope.

Prandaj znj. e nderuar,

Pa e zgjidhur drejte ceshtjen shqiptare kurre paqe nuk do te kete ne Ballkani dhe ne Evropa.
Kjo nuk duhet te harrohet.

I Juaji, Muhamet Kelmendi