Home KRYESORE Thirrje Avokatit te Popullit Shqiptar

Thirrje Avokatit te Popullit Shqiptar


Absurditeti i burgut grek!

Nga Shëptim Zinxhiria


Duhet një ndërrhyrje e menjëhershme nga shteti shqiptar për kete rast ku një 45-vjeçar në godinën D të burgut Koridallo po përjeton një torturë të vertetë.

Ai ndodhet në paraburgim që prej 5 muajsh, ende nuk është gjykuar për veprën penale.

Edhe pse ka mbi 25 vite qendrimi në Greqi, baba i dy fëmijëve në ndër akuzat e tjera lexohet për hyrrje të paligjshme në Greqi, në një kohë që djali i tij i ka ardhur letra për te shkuar ushtar.
Por…

Ky ambient që shihni në foto me përmasa 80×60 cm sherben si dush dhe wc në një nga qelitë e burgut Koridallo. Ketu mbahet Genti me 85% invalid, aksidentuar ne pune ku humbi nje kembe dhe nje krahe.

Por në këto kushte a mund te lahet dot nje njeri ne kete sipërfaqe ku nuk ka vend te vendosesh kemben dhe jo me trupin në mungese te një këmbe .

Asnjë nuk u dënua kur u aksidentua ai, por mbi të gjitha në jetën e përditëshme , a mund te lahet ne keto kushte ky njeri me nje kemb dhe me nje krah?

Kuptohet se burgjet u ndërtuan nga njerëzit për njerëzit që të vuajnë dënimet e tyre sipas veprave penale, por edhe këta kanë të drejtat e tyre që të vuajnë dënimin si njerëz ne bazë të ligjeve në fuqi.