Home KRYESORE Çaste poetike me poetin Qazim THAÇI

Çaste poetike me poetin Qazim THAÇI

Vjeshta e plagosur

__________________

Erërat e jugut sot

Nuk të rizgjuan kujtimin.

E idhët vije fryma e Pashtrikut

E idhët vije fryma e Pikëllimës

Se larg At_dheut po frynē murlan

E mbi lashtësinë e kombit gjuajnë

Gurë e gjuajnë harrim,ata që duhet harruar.

E si të rizgjojë kujtimin e lavdisë atdhetare.

Kur miku im Gëzimi Alpeve zvicerane

U shfaq hartën e Atdheut e lutet si bir Kosove

Skenderi e Qerimi ëndrrat i shohin shqip

Kjo vjeshtë e plagosur po na vret në shpirt.

E si të rizgjojë kujtimin e purpurt

Në Pashtrik e në Pikëllimë veq për hatër

Tê miqve të mi atdhetar e gjakun e: Heshimit

Pëparimit,Hamitit,Halilit,Hysniut,Tahirit e Ismetit.

Kjo vjeshtë e plagosur…si hienë po rrinë..

Mbi krenarin e bijve atdhetar

Dhe po mat kohën e pa kohë.

Prizren ,dhjetor 2023.

/www.QendraPress.com/

Share: