Home KRYESORE SHBA, Kansas padit Pfizer për vaksinën kundër Covid-19

SHBA, Kansas padit Pfizer për vaksinën kundër Covid-19

Shteti amerikan i Kansasit ka paditur Pfizer, duke akuzuar kompaninë farmaceutike për deklarata mashtruese në lidhje me efektivitetin e vaksinave kundër Covid-19.

Padia, e ngritur nga prokurori i përgjithshëm i shtetit, Kris Kobach, sfidon gjigantin farmaceutik si pretendimet në lidhje me efektivitetin e vaksinave në parandalimin e shfaqjes së sëmundjes dhe transmetimin e virusit, ashtu edhe garancitë fillestare në lidhje me sigurinë e vaksinave.

“Pfizer bëri deklarata të shumta të rreme për të mashtruar publikun në lidhje me vaksinën e saj në një kohë kur amerikanët kishin nevojë për të vërtetën”, tha Prokurori i Përgjithshëm i Kansasit, Kris Kobach.

Në padi pretendohet se, duke filluar menjëherë pas shpërndarjes së vaksinës në fillim të vitit 2021, Pfizer fshehu prova se goditjet ishin të lidhura me komplikimet e shtatzënisë, duke përfshirë abortin, si dhe inflamacionin në dhe rreth zemrës, të njohur si miokarditi dhe perikarditi.

“Përfaqësimet e bëra nga Pfizer në lidhje me vaksinën e saj COVID-19 kanë qenë të sakta dhe të bazuara në shkencë,” tha Pfizer në një deklaratë në lidhje me padinë.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave në qershor 2021 shtoi një paralajmërim për miokarditin dhe perikarditin në etiketën e vaksinës. Efektet anësore janë të rralla dhe më së shpeshti ndodhin tek djemtë adoleshentë dhe meshkujt e rinj.

Në një rishikim i vitit 2023, 21 studime nga Instituti Kombëtar i Shëndetit i SHBA-së, arritën në përfundimin se vaksinat kundër COVID nuk ishin të lidhura me abort

360grade.al

Share: