Home 2016 February 26

Daily Archives: 26 February, 2016

Letrat e dashurisë, ky kujtim i harruar…

Nga Jonida Salku Mes të shkruarit dhe emocioneve gjithmonë ka patur një humnerë të madhe. E megjithatë, letrave të dashurisë koha nuk u ka shuar...

Kosova ka zgjedhur Presidentin e radhës! Problemet e shumta dhe kriza politike mbeten!

Kosova politike e zgjodhi Presidentin që meritonte: Hashim Thaçin! Urime Atij për arritjen e qëllimit personal, për suksesin personal, - urime edhe për ata...

Basha radikal ne përmbajtje, me shume se ne forme.

Nga Basir Collaku Jo pak funksionare te PD janë te zëne duke gjetur vërejtje per Lulzim Bashen. Madje deri ne ate pike sa nuk kane...

Fitore pa te humbur-Hashim Thaci, President i Republikes se Kosoves

Nga Prof. Dr. Lisen Bashkurti Sot Parlamenti i Republikes se Kosoves zgjodhi z. Hashim Thaci, President te Kosoves. Mbas nje procesi te gjate me tre raunde...

Thaci president, cfare vjen me pas?!

Nga Enver Bytyci RTK lajmeroi se Hashim Thaci u zgjodh president i ri i Republikes se Kosoves. Ai fitoi ne raundin e trete me votat...

Qytetarët, përfaqësimi dhe sovraniteti

Nga PhD Ervis Martani* Zhvillimet përgjatë tranzicionit demokratik të Shqipërisë, i cili është akoma në proces dhe padyshim larg përfundimit, të paktën në një periudhë afatshkurtër,...

Nje sqarim per deklaraten per “antamerikanizmin” shqiptar te zotit Albin Kurti.

Nga Enver Bytyci Albin Kurti deklaroi nje dite para se te mblidhet seanca plenare e Parlamentit te Kosoves per zgjedhjen e Thacit - president, se...

Europianëve u duhet ta marrin shtruar me ne që të parandalojnë vuajtjet e tyre

Nga Majlinda Bregu Sikur marredhenia jone me BE te ishte muzike, Europa do te luante ne kohen adagio lento. Ne, ne kohen Mosso... Në realitet, në...

ANTIMODELI EKONOMIK – PRE KOLAPSI

Nga Nevila MULLAJ Diseksioni financiar i ekonomisë shqiptare nën racionalitetin e shifrave ravijëzon një kuadër fluktuacionesh lënguese negative dhe qeliza reçesive zhvillimi. Kur financat ndërkombëtare...

Albin Kurti sot asht me Republiken, me rendin simbolik te saj dhe me Ameriken!

Nga Halil Matoshi Fjalim frymezues i Albin Kurtit! Une nuk jam pajtue gjithhere me konceptet e tija per politiken dhe e kam kritikue shpesh, por une...